Новини

Човекът, който раздава топлина - буквално!

22 декември 2019

Десетки семейства от Флорида могат да си отдъхнат покрай празниците, благодарение на един ветеран, чийто несгоди в миналото го вдъхновяват да направи нещо добро за другите, пише Good News Network.

Когато Майкъл Езмънд получил сметката си за отопление този декември, си спомнил как през 80-те години едва свързвам двата края. Тъй като не можел да си плати сметките на време, компанията доставчик на газ спряла подаването към дома му в “една от най-студените зими в историята на Флорида”, както сам казва Езмънд. През цялата зима той бил без отопление, а температурите никак не билк високи.

За щастие днед Езмънд не е така финансово затруднен като едно време. Притежава малък бизнес за басейни и спа съоръжения в Гълф Брийз, Флорида.

И когато се приготвял са плати сметката си за газ, се почувствал вдъхновен да сподели благосъстоянието си с други хора, борещи се със същите финансови затруднения като него отпреди време.

Обадил се в местната компания доставчик на услуги и казал, че иска да плати сметкитв на всички домакинства, които са в риск да остант без газ и електричество. Сметката била 4600 долара за 36 семейства.

Езмънд се надява, че доброто му дело не просто ще стопли хората в затруднение по празниците, но и ще вдъхнови други собственици на малки бизнеси да помагат в общността си.

Снимка: WEAR-TV

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross