fbpx
Новини

Чисто нов робот е готов да ви налива вино и да мие чиниите

15 януари 2021

Умни хладилници, още по-умни телевизори и роботи с изкуствен интелект, които хвърчат в помощ на всички по всякакви въпроси. Добре дошли в бъдещето!

Съвсем скоро се проведе последното издание на Consumer Electronics Show, където бяха показани продукти, специално измислени, за да създадат “едно по-добро нормално за всички”. 

“Домовете ни вече имат все по-голямо значение”, казва по време на събитието Себастиан Сонг, президент на Samsung Research, цитиран от foodandwine.com, и добавя: “Но какво ако този дом и технологиите в него, са създадени специално за вас?”.

И като отговор компанията представи прахосмукачка с LiDAR и 3D сензори, които ѝ помагат да не се блъска в мебелите, докато си чисти сама, и робота Bot Handy, който може да прави всичко - от събиране на мръсни дрехи до наливане на чаша вино.

“Bot Handy използва изкуствен интелект, за да разбере кой предмет какъв е, каква е формата му и материалът, от който е създаден, за да ви е доворен партнор”, обяснява Сонг. 

Оказва се, че това разкошно роботче може да сложи масата, да подреди покупките, да зареди миялната, да подреди цветя във вазата.

Освен че е симпатичен и може да го играе домашен иконом, роботът би могъл да е изключително ценен помощник на възрастни хора, хора с нарушено зрение или затруднено придвижване. 

Още няма официална дата, на която роботът ще бъде пуснат в продажба, но сме сигурни, че много от нас вече го слагат в списъците си с неща, които трябва да имаме.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross