fbpx
Бременност

Червеният кон

27 април 2017

Зорница Славова ни изпрати преди време тази кратка, но адски смешна история, за един червен кон, който се слагал... някъде на или около бебетата. Леле, като се шашнала Зорница, че няма червен кон - и започнало едно търсене... едва не стигнала до аптеката! Черпим ви сега с историята на Червения кон, защото е адски смешна и трябва и вие да я знаете!

******************

Родих преди пет години, но все още има няколко истории от първите дни, които помня и използвам, за да забавлявам хората.

Ето една от тях.

Тъй като в компанията бяхме едни от първите с бебе, още по време на бременността поглеждах (дори без да съм активна) в съответната група из форумите за майки, за да се ориентирам кога са важните изследвания, какво трябва да се вземе за бебето, нормални ли са някои усещания и т.н.

Няколко дни след появата на бебетата в групата във форума някой попита „Сложихте ли червено конче?” и отдолу заваляха „Да”-тата, които ме извадиха от равновесие.

Бяхме супер подготвени до този момент – имахме бодита, постелки, помпи, шишета, памперси и тем подобни, но нито един червен кон.

Да, прочетох го като „малък червен кон” и въобще не се сетих за червените конци, които съм виждала хората да връзват по бебетата против уроки, урук-хаи или обикновени орки, или не-знам-кво-си.

И така, очевидно беше, че червеното конче е важно. Всички бяха сложили, а ние не само, че не сме го сложили, но и не знаехме за какво става въпрос, нито бяхме купили нещо, доближаващо се по форма и/или цвят.

Извиках таткото, казах му, че трябва да имаме и

да сложим на бебето някакъв червен кон

и седнахме да видим дали заедно можем да разберем от коментарите във форума за какво става въпрос.

Пълен неуспех.

Имахме няколко предположения за неща във формата на кон, кое от кое по-абсурдни.

По едно време ми хрумна, че може да е някакъв репелент, който трябва да се закачи на кошчето, въпреки че тогава беше -20 градуса и нямаше шанс да прелети нещо – сещате ли се за оная зима 2011/2012 година?

В крайна сметка, не стигнахме до правдоподобно обяснение и реших, че на другия ден ще ходя до аптеката да питам. Щом е толкова важно, не може да не е от аптеката, нали?! Даже си бях намислила точните завоалирани думи, с които да подразбера какво е това и едновременно с това да не изглеждам като пълна идиотка, в случай че не съм уцелила мястото, откъдето се купува въпросното конче.

Темата ми седеше отворена в браузъра, а аз си цъках разни други работи. По едно време пак я отворих, прочетох автоматично „червено кончè”, но този пък с правилното ударение (като конец, нали) и изведнъж всичко ми стана ясно.

Даже бях успяла да заблудя съпруга ми, че става въпрос за кон още преди да види коментарите.

Много се смяхме, а и досега се смеем с приятели и познати, че не било кон, а конец...

И добре, че изпреварих ходенето до аптеката!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross