fbpx
Новини

Цяла седмица занимания за малки читатели и бъдещи писатели

19 май 2020

За трети път с гръм, трясък и много четене, писане, рисуване и забавление се задава "Националната седмица на детската книга", организирана от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO. Тя е абсолютно любима на малките книжни плъхчета и на тези от тях, които толкова обичат книги, че са готови да им се посветят изцяло и някой ден да станат писатели. Тук някак е редно да кажем "Бре, какви добри и умни деца, пу-пу!" и да се зарадваме вътрешно, външно и от всички възможни страни, че макар ситуацията да е малко особена, третото издание на инициативата ще се състои, и то само как!

Цяла седмица от 1-ви до 7 юни платформата URBO ще приютява едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV (Антон Хекимян, Флорина Иванова, Станислава Цалова, Николаос Цитиридис), които ще помагат на децата в различни работилници и лекции. Възрастовите групи, за които е подходяща Седмицата са две: от 7 до 10 и от 11 до 14 години. Всички те ще имат възможност да участват в каквото им душа иска напълно безплатно през екраните.

Менторите са разработили 14 творчески работилници, които да дадат летящ старт на бъдещите най-талантливи писатели и художници. Програмата е леко за завиждане, нас ако питате, защото има толкова интересни работилници, че почваме да се чудим към коя от двете възрастови категории да се присламчим, за да понаучим нещо и ние.

Добре ще ни дойде "Как да напишем приключенска история?" с Александър Секулов. Не бихме отказали и "Как да разпознаваме фалшивите новини?" с Антон Хекимян. Между другото, изключително важна тема, що се отнася до функционалната грамотност на децата. "Свободата да осмиваш: Изкуството на карикатурата" с Чавдар Николов влиза в абсолютно същата категория; съответно, вероятно и на родителите ще им се прииска да се приобщят към тази работилница.

И за да не си помислите, че всичко е ей така просто, накрая ще има и награди за представилите се най-добре по време на творческите ателиета и те ще се гордеят с титлите си „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“.

Работилниците ще се предават на живо в уебпортала и мобилната апликация на URBО, където се изисква предварителна регистрация от родителското тяло. Така че, родителски тела, действайте!

„Национална седмица на детската книга“ се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“, в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross