fbpx
Новини

Флашмоб "Бебеносещи майки превземат Южния парк"

13 май 2017

Майко Мила! отдавна е открила топлата вода, както се казва в актуален за времената ни виц, но отново напомня, че бебеносенето е най-доброто за бебето и за майката, благодарение на Мая Фадеева, която си го каза на чист и ясен език - Моем - носим. В слинг, слинг-шал, цедилка, май тай, ергономична раница или в обикновена торбичка от хоремага  - ще можете да разберете най-добре още тази неделя.

Флашмоб "Бебеносещи майки превземат Южния парк" очаква всички активни майки със своите бебоци, в слингове или ергономични раници, на 14 май, неделя, от 10:30 ч., за да се включат в забавна и вдъхновяваща програма.

На събитието са поканени всички бебеносещи майки със своите дечица, които познават техниката на бебеносенето или искат да научат повече за нея.

Срещата е определена за 10:30 ч., в Южния парк, на алеята с уличния фитнес, до паметника с гълъбите.

Всички са наясно колко е важно майките и децата да имат възможността да се наслаждават пълноценно на всяка разходка в парка, в планината или просто докато пазаруват. Но ако на разположение е само бебешката количка, това често се оказва трудно постижимо.

Бебеносенето е възможност, която дава свобода на родителите и носи ползи и за бебето, и за родителите. То води до по-добро развитие и подобрява здравословното състояние на бебето, а носените бебета плачат по-малко и се учат по-бързо - или поне така твърдят няколко проучвания и много майки.

Когато бебето се „вози“ в обятията на родителя си, близо до сърцето му, то е в унисон с с ритъма на дишането му, звука на сърцебиенето, и с движенията, които той прави.

Тази стимулация му помага да регулира собствените си физически реакции. Освен това топлината, която се излъчва от родителя, е основен помощник в премахването на най-често срещаните бебешки болежки – колики, растеж на зъбки и други неразположения.

Ползите за родителите са неоспорими – спокойствие и свободни ръце.

Ето и програмата на събитието:

10:30 ч. - среща на алеята с уличния фитнес, до паметника с гълъбите
10:45 ч. - загряване на близката поляна
10:45 - 11:45 ч. - репетиция за Flash Mob "Бебеносещи майки превземат Южния парк" с хореографката Валентина Недева и нейния екип
11:50 - 12:00 ч.- теглене на томбола за еластичен слинг
12:00 - 12:15 ч. - подготовка и начало на Flash Mob "Бебеносещи майки превземат Южния парк".

В томболата за еластичен слинг ще може да участва всяка майка, която остави двете си имена в кутията на томболата и присъства на флашмоба "Бебеносещи майки превземат Южния парк" по време на тегленето на наградата.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross