fbpx
Новини

Фантастични герои, невъобразими предмети и хиляди потайности на фестивала квАРТал!

25 август 2017

Хиляди потайности , които чакат да бъдат открити, богата програма и една важна обществено-социална кауза очакват посетителите на квАРТал Фестивал на 15, 16, 17 септември в София. Майко Мила! пък с радост се присъедини към събитието като медиен партньор.

За втора поредна година, КвАРТал оживява с фестивал в центъра на Стара София, някогашния Еврейски квартал.

През 2017 той ще бъде още по-цветен и интересен, защото ще разкрие на всички гости и жители на столицата своите потайности, а те са много!

И през 2017 година главната цел на квАРТал Фестивал остава същата - представяне на огромния потенциал и богатото културно наследство на Стария еврейски квартал – един от най-колоритните и интересни райони от близкото минало на София, който днес се събужда за нов живот и отваря вратите си за всички, които имат желание да се докоснат до него.

Фестивалът ще изобилства от чудатости и всички са повече от добре дошли на него, за да се разходят накъдето ги заведат краката в карето между „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Левски“ и „Сливница“ от 15 и 17 септември.

Какво ще ни очаква там?

Множество работилници, архитектурни, исторически и опознавателни обиколки с гид, гурме тур с много награди, интересни изложби, поп-ъп галерии, изпълнени със съвременно изкуство, театрални пърформънси, стрийт арт, графити и хип-хоп танци, социални кулинарни активности, музика на живо и диджей партита, богата и разнообразна детска програма и дискусионен форум са само част от акцентите.

„Хвани се за зеленото“!

Тази година организаторите от „квАРТал колектив“ застават зад една важна обществено-социална кауза, която цели да насочи общественото внимание към множеството зелени площи в квАРТал-а, голяма част от които са или неглижирани от собствениците си, или са превърнати в паркинги.

Колективът започва активна агитация, насочена към собственици и граждани за почистване и запазване на градинките, за подхождането към тях с грижа и внимание, защото те са истинското съкровище на всеки град и квартал - нещо, което Майко Мила! напълно споделя и подкрепя!

И така - чакаме ви на цветния и нестандартен фестивал в най-колоритната част от София!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross