fbpx
Образование

Ученици вече имат вендинг машина... за книги!

7 декември 2018

Училище в Бъфало, Ню Йорк, вече разполага с вендинг машина за книги, предава ScaryMommy. По-добрата новина е, че децата харесват новия автомат. 

Лентата на новата машина в Arthur O. Eve School of Distinction е прерязана още в края на ноември, като целта не е децата да харчат парите си за закуска за книги. На ротационен принцип им се дават специални жетони за автомата, чрез които те избират книги по свой избор: 

Книгите във вендинг машината са подходящи за деца от предучилищна възраст до 4 клас. С нея училището се надява да насърчи четенето сред децата, както и да носят книги от вкъщи и да започнат да създават своя собствена библиотека.  

Вендинг машината е купена за 2000 долара от организацията The Community Action. Групата също така е платила 1000 долара, за да я напълни с книги. Селекцията ще продължи да бъде периодично подновявана, благодарение на друга благотворителна организация - Teacher’s Desk.

Хората в социалните мрежи вече приветстват тази брилянтна идея и обсъждат въвеждането ѝ в други училища. 

Междувременно най-ценните критици на автомата - децата - дават супер положителна обратна връзка: "Много готино - казва третокласничката Камерън - сега мога да получавам книги безплатно!"

"Един от най-големите проблеми в този район е свързан с грамотността", казва Шарън Белтън-Котман, член на училищното настоятелство. "Ако нашите деца могат да четат, те могат да оцелеят", допълва тя.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross