fbpx
Новини

Учениците със застрашено здраве може да учат вкъщи

17 август 2020

Това обяви днес в интервю за Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев. Той посочи, че ще разчита на лекарска преценка в зависимост от хроничното заболяване, което има дадено дете. Според него е рисково решението да се оставя единствено в ръцете на родителите, тъй като това може до доведе до много висок процент ученици, които няма да посещават училище.

Предвижда се застрашените деца да може да учат в електронна среда заедно със съучениците си, които са в реалната класна стая. Ученикът ще "присъства" в часовете чрез електронно устройство, което е различно от дистанционната форма на обучение.

Вълчев обясни, че ще се търси дистанциране между децата от отделните паралелки, а не вътре в самия клас, което ще е трудно изпълнимо и няма как да се очаква учениците да спазват съвсем стриктно препоръчаната дистанция.

В случай на заболяло дете целият клас ще преминава в електронна форма на обучение.

Все още няма информация дали децата, в чиито семейства има хора, попадащи в рискови групи при заразяване с COVID-19, също ще могат да участват електронно в клас, за да се намали опасността за здравето на близките им.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross