fbpx
Новини

Учениците няма да се връщат в училище, решава се за детските градини

30 април 2020

Всички ученици ще завършат учебната година дистанционно, но ще бъдат в училищата за изпитите си. Това се реши на среща между министъра на образованието Красимир Вълчев, родителски организации и Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието.

Предстои допълнително уточняване на датите на изпитите като всичко ще зависи от епидемиологичната обстановка в страната, но се предлагат следните варианти:

– за учениците от 7. клас: между 15 и 19 юни
– за учениците от 12. клас: между 1 и 5 юни

Въпреки дистанционната форма на обучение ще се допускат индивидуални консултации в училищата по желание на ученика или при преценка на преподавателя. Обмисля се и вариант за летни занимални, с които да се облекчат родителите, изчерпали отпуските си по време на извънредното положение, с цел да се върнат на работа спокойно.

Все още не е ясно какво ще се случи с изпитите на 4. и 10. клас. Не е взето решение и за детските градини и ясли. Предполага се, че следващата седмица може да има яснота и за тях.

Edit: (вече има решение на МЗ).

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross