fbpx
И аз съм човек

Упътване за купуване на бански

23 май 2018

Майки, готови ли сте за лятото? А банските приготвихте ли? Ако и вие сте с няколко размера пó така... различни, в сравнение с периода отпреди да родите, и се чудите как да си изберете нова плажна одежда, не отлагайте повече, а тръгвайте към пробните. Днес споделяме няколко съвета за това как смело да се изправим пред огледалото и да не позволяваме на нищо да ни обезкуражи, като силно препоръчваме да си припомните великия текст, придружен от още по-велики снимки Майки разкриват истината за банските костюми. Автор на днешния текст пък е Диляна Данчева, която познаваме с разказите Ани е на 2, Гошко е на 6, Мими е на 12. Кога последно мама беше нормална?Лоши идеи за добри майкиЗдравейте, аз съм майка и съм пристрастена към болничните! и В колата, а за последно се посмяхме на нейния очерк на опитите за Къпане на клета майка. 

-----

Ако сте майка тип „еднорог“, която след бременностите и ражданията веднага си е върнала килограмите, не са ѝ се появили стрии и целулит, и въобще има тяло като на Ел Макферсън, то това упътване за купуване на бански НЕ Е за вас.

За всички останали, не забравяйте да обичате тялото си, да спортувате редовно и да си пиете розовите хапчета. И понеже знам, че може да е трудно, ето няколко стъпки, които могат да смекчат удара с реалността:

Купуването на бански е процес.

Подгответе се за мисълта, че в огледалото няма да си видите онова „вас“, което познавате от онова време „преди“. Аз, например, след второто бебе преместих огледалото зад един шкаф, за да намаля броя повърхности, по които полепват мазни ръчички и усти. Освен това дълго време нямах и време за оглеждане, достатъчно беше да се погледна набързо по някое време, да речем сутрин – неособено събудена, в неособено осветена стая, докато издирвам неокапана, неомазана и здрава дреха.

Добре е преди да се огледате под безпощадните прожектори на някоя пробна, да се погледнете на спокойствие у дома. Това сте вие и сте пич и сте изстреляли три кила и половина от тялото си, и заслужавате отпуска и питие с чадърче. Ще се стегнете. Някога. Със сигурност.

Повдигнете си настроението преди Голямата Стъпка. Сипете си. Няколко пъти. Може преди да сте имали добре оформени, щръкнали гърди, обаче сега е твърде възможно да не е точно така. Вероятността да ги напъхате в първото триъгълниче, което ви хареса, и да си тръгнете щастливи заедно, докато залезът ви раздели, също е малка.

Не се притеснявайте – ще мерите повече и по-разнообразни модели, може и за първи път да посегнете към щанда с подплънките и подплатените чашки. Нека това не ви плаши. Не забравяйте, че има „Оскар“ за специални ефекти! Подплънките за това са създадени. И „Да живеят зрителните илюзии!

Не е нужно да купувате нещо още първия ден или в първия магазин. На мен ми отне къмто пет години, докато си купя нов бански. Както казва мъжът ми, то вече и няма нужда – старите са си отново на мода, пък и така или иначе вече не ги правят като едно време.

Ако се почувствате некомфортно, ако чувате гадно хихикане на 18-годишната кифла зад пердето, поемете дълбоко въздух и си излезте с високо вдигната глава. Недейте да изкупувате половината магазин, за да покажете превъзходство – кифлата е на процент, не ѝ го давайте.

Моята граница на търпението беше розово стягащо бельо – от онова, което започва около коляното и свършва под гънката на гърдите, поднесено с ехидна усмивка. Реших, че може и да си купя такова, ама друг път и от друго място.

Не мерете дрехи с деца наоколо. Особено бански. Вероятността да се окажете гола с широко отворено перде е много голяма. Възможността дете номер едно да се пъхне при каката в съседната кабинка, докато номер две пробва сутиен вместо шапка, е твърде голяма. Това не е мерене на дрехи, а средновековно мъчение за вас и хората около вас.

УСПЕХ! Нека силата бъде с вас!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross