fbpx
И аз съм човек

Ужасът "Първи ден ми е!"

23 януари 2018

Днес пускаме този анонимен разказ (авторката пожела да не разкриваме името ѝ) по въпрос, който, убедени сме, е важен за много жени, а именно - как, по дяволите, да се спасим от менструалната болка? Чували сме всякакви легенди по темата, но те са без ефект, затова, молим - дайте акъл за нещо работещо!

***********************

Винаги е прекрасно да знаеш, че си здрава, плодовита жена, но това има и своите неприятни изживявания, по време на които си казваш “Какво правя в тоя живот?! Така ли ще бъде всеки месец??!!”.

В този смисъл, МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ! Дайте някакви идеи на клетата жена, която от години не може да се справи с този момент от месеца, в който все пак се радваш, че си здрава, но проклинаш съдбата си, че си се родила с матка.

Все още нямам деца, някой ден искам да имам две или повече. Обичам децата. Но има един момент от месеца, в който започвам да си мисля, че когато настане време да вляза в менопауза и яйчниците ми изфирясат, ще направя тридневен курбан за здраве.

Моят такъв момент е първият ден.

Мога да се подпиша с две ръце, че ако мъж изживее и половината от болката, която аз изживявам в този първи ден, ще иска да го застрелят, за да се отърве от мъките по-бързо.

Това е НЕВЪЗМОЖНО състояние, неговата майка! И това, което майки, баби, други приятелки, блогърки и инфлуенсърки казват, че “с годините започва да боли по-малко” или “ти чакай да видиш раждането какво е, менструалните болки ще ти се сторят песен”, ми се виждат вече абсолютни глупости.

Първо, с годините по никакъв начин не започва да боли по-малко. Даже напротив – боли ме повече. Това някакво наказание ли е? Какво е? КАКВО СЕ СЛУЧВА??

Точно си мисля, че вече няма накъде по-зле и следващият месец идва, а  с него идва още по-голяма и всеобхващаща болка.

Повечето жени ги боли за кратко корем, понякога - кръст.

Мен ме боли всичко от циците до коленете.

Ставите ме заболяват също - не знам при вас как е. Да не говорим, че това е съпроводено и от гадене, неприятен вкус в устата, мигрена, болки в очите, количества кръв като в “Сиянието” и (нещо, което повечето мъже не знаят, че се случва) невъобразимо разстройство, мамка му.

Не стига, че отделям кръв като за още един човек, ами и това!

Митовете и легендите за редовният полов живот, който уж регулирал хормоните и това облекчавало болката, също не са верни. Имам редовен полов живот, пък не спира да ме боли. Ако има Господ на тоя свят, това ще обясни всичко – просто съм наказана за моите извънбрачни занимания да се превивам в адски болки всеки месец от тоя клет женски живот.

Първата ми менструация беше на 12-13, сега съм на 28 години. ТОВА КОЛКО МЕСЕЦА БОЛКА СА? Дори не искам да ги смятам!

Изпробвала съм всички методи възможни – бабини, майчини, от интернета, от БеГе майките, от западни блогърки и от медицински лица. Единственото, което донякъде ми помага, е богат коктейл от поне два вида обезболяващи лекарства, но… О, КАКВА ИЗНЕНАДА – пия ги месец-два-три и СПИРАТ ДА МИ ДЕЙСТВАТ и трябва да търся нов такъв коктейл.

Пробвах с йога – освен неудобството да се сгъваш, докато кървиш обилно, друго не се случи. Пробвах с лежане – става по-зле. Пробвах със седене права, пак не става. Пробвах и с прием на противозачатъчни – ПАК БОЛИ.

ПРОБВАХ ВСИЧКО.

Ето, днес изживях поредната криза. Едни два безкрайни часа от живота ми, които ме състариха с поне две години, в които обикалям из апартамента си, вия като бита вълчица, приятелят ми повтаря “ДАВАЙ ДА ТЕ КАРАМ КЪМ СПЕШНОТО” и аз отговарям “ТАМ НЕ ПРИЕМАТ ЖЕНИ С МЕНЗИС, КАКВО ЩЕ МЕ ПРАВЯТ???”, дежуря в тоалетната през 5 (СЛОВОМ ПЕТ) минути и продължавам да вия като вълчица през цялото това време.

Пийнах коктейла от лекарства, сега вече съм по-добре, но търся друго решение!

Не съм Кийт Ричърдс, че да живея на хапчета цял живот - това само той го може.

Дайте ми акъл, драги жени, моля ви. Или ме гръмнете. Едно от двете.

От една клета жена с мензис.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross