fbpx
Новини

Убийството в кв. "Банишора" - от ревност

17 януари 2019

Ревност е най-вероятната причина за жестокото убийство на 25-годишната жена в столичния квартал „Банишора”, съобщиха на брифинг от прокуратурата, предаде bTV.

За престъплението е задържан 23-годишният приятел на жертвата, който е направил опит за самоубийство с въздушно оръжие, но е оцелял. Откаран е в „Пирогов”, където е установено, че раните му са повърхностни. Още от вчера е във Второ районно управление.

Сигналът за инцидента бе подаден около 18 ч. вчера от бащата на 23-годишния мъж, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев.
Бащата получил sms от сина си, който му написал, че възнамерява да се самоубие. Сигнал в полицията подава и приятелка на мъжа, след като получила подобен sms.

Жертвата е намерена на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Обвиняемият е бил в съседната стая на леглото.

От събраните до момента доказателства е установено, че убийството е извършено още на 15 януари вечерта. Има достатъчно данни, че 23-годишният мъж е извършител на убийството, посочи градският прокурор на София Емилия Русинова. Повдигнато му е обвинение и прокуратурата ще иска постоянен арест.

Жертвата и мъжът не са криминално проявени. Той е готвач, тя – счетоводител. Живеели са заедно от 4 месеца.

"Конкретретният повод за ревността е бил един sms, получен докато са били вкъщи. Той е искал да се запознае с този sms, но му е било отказано”, каза комисар Георги Хаджиев.

По първоначални данни причината за смъртта на момичето е задушаване. Няма информация за упражнено насилие спрямо жертвата преди това, но от свидетелски показания става ясно, че през последните дни е имало скандали между тях.

Има данни, че младият мъж се е опитал да се самоубие и през 2015 г. Предполага се, че отново повод за това е била раздяла между него и предишна приятелка. Тогава се е срещал с психолози, като това се е случило извън България и затова по делото няма медицински документи, които да установят състоянието му.

Тогава не са му били предписани лекарства. По данни на прокуратурата през последните дни той е приемал болкоуспокояващи. Пил е и алкохол и твърди, че не си спомня как е убил момичето. Предполага се, че решението му е взето спонтанно.

По делото са назначени експертизи, предстои да се установи дали е употребил наркотични вещества.

Това е второто убийство на жена от партньора ѝ от началото на годината. 25-годишна от Стара Загора беше наръгана с нож в сърцето по време на семеен скандал от 65-годишният си съпруг, с когото двамата имат 8-месечна дъщеря.

Младата жена е била студентка в Тракийския университет в специалност "Социални дейности". С мъжа живеела заедно още от 15-годишна възраст.

Сигналът за престъплението бе подаден от съседи, които казаха, че от семейството не се чували скандали.

По темата:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross