fbpx
И аз съм човек

Тя не е същата жена и по-добре

29 май 2020

Много двойки стигат до момента "Ти просто вече не си същият човек", веднъж щом се появят децата. Често тази "критика" е насочена към жената, която безспорно се променя доста и физически, и психически, когато роди и започне активно да се грижи за деца.

И една най-обикновена жена и майка – Лесли Мари, по някакъв начин провокирана от причината "не е същият човек", решава да сподели в свой статус защо всъщност е прекрасно, че жената, за която си се оженил, вече не е същата и никога няма да бъде.


Виждам, че много мъже посочват причина за развод или изневяра "тя просто не е онази жена, за която се ожених."

Абсолютно съм съгласна с вас.

Тя не е онази жена, която може да си легне в 23:00, да спи цяла нощ, после да се измъкне от леглото, да си вземе душ, да си направи кафе и спокойно да го изпие, докато се гримира и си прави косата, да си намери час и половина на ден за фитнес или да прекара два часа в магазина, избирайки дрехи, които да ѝ стоят добре.

Не, вече не е тази жена. Сега тя е жената, която слага децата да спят, и гледа сериали епизод след епизод до среднощ (защото всеки ден с деца вкъщи е безкрайно изтощаващ). Това е жената която се буди между един и един милион пъти на нощ, докато не изграе слънцето, след това става с децата и всичко започва отначало. Всеки ден.

Тя е жената, върху която се повръща всеки път, когато детето има стомашен вирус, и тази, която е ползвана за кърпичка, когато тръгнат сополите. И тази настинка ще удари всеки един вкъщи и ще си я запази за последно, за да може съвсем да я срази.

Това е жена, която вече слага малко пудра и блясък за устни, връзва си косата на кокче и обмисля дали клиновете са достатъчно обществено неприемливи (изглежда светът започва да приема, че може да се носят като панталони, затова въздъхва с облекчение, когато е забравила да си смени дрехите).

Това е жената, която понякога е толкова изтощена от кърмене на бебета, преследване на малки деца, шофиране до училища, говорене по телефона с порасналите ѝ деца с разбити сърца. И тя понякога няма останала енергия, която да даде и на вас.

Иска ѝ се да ви отдели времето, което заслужавате, но резервоарът ѝ е празен.

Тя е тотално изхабена.

Така че, да, тялото ѝ вече не е тялото на онази жена, за която сте се оженили, защото е родила деца. Съзнанието ѝ не е същото – има още много неща, които запълват свободните места от преди години. Търпението ѝ не е същото – изхабила го е по децата, през по-голямата част от времето. Тя не е същата жена, за която сте се оженили и благодарете на Бог за това.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross