fbpx
Новини

Търси се Човек на годината!

20 октомври 2020

Предстои за 13-и път да бъде връчена една от най-вдъхновяващи награди, които може да получи всеки, грижещ се и мислещ за опазването на човешките права и природата.

Това е призът Човек на годината и, както всеки път, организаторите от Български хелзинкски комитет започват кампанията си по набиране на вашите хора на годината. 

Преди броени дни се отвори платформата за номинации, където можем да пуснем името на човека или организацията, които смятаме за достойна за приза.

Критериите са разяснени подробно на сайта на наградите, но е много важно да се има предвид, че се номинират хора и организации заради конкретна правозащитна дейност, която е в защита на правата на човека, правата на животните или опазване на природата. 

И още нещо: тези постъпки или практики трябва да са извършени в периода от ноември 2019 г. до октомври 2020 г.

Срокът за подаване на номинациите е до 15 ноември. 

След това жури, в чийто състав влизат адвокат Александър Кашъмов от “Програма за достъп до информация”, Красимира Величкова от Български дарителски форум, Явор Гечев от фондация “Четири лапи”, отличените с голямата награда миналата

година журналистки Генка Шикерова, Полина Паунова и Силвия Великова, както и други правозащитници, журналисти и общественици, ще изберат носителя на приза.

Ще бъдат раздадени още няколко специални награди за журналистическа работа и активизъм.

Наградата няма парично изражение, а е по-скоро с цел да бъдат вдъхновени и мотивирани все повече активисти, доброволци, правозащитници и организации да работят в полза на защита на човешките права и опазването на природата.

Номинирайте, защото е важно хората, които се борят за подобряване на средата, в която живеем, да получат признание за това.

Илюстрации: Весела Кучева


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross