Новини

Търсите добър доктор? Приема всяка вечер от 22:30

21 юли 2020

Не е възможно да сте изгледали всички сериали на света по време на извънредното положение, не се правете. Опитахме се, няма как да превъртиш сериалите. От цялото гледане стигнахме до извода, че все по-често търсим нещо, което да е като онова, дето тогава му изгледахме всичките 58 сезона на един дъх, сещате ли се… И така се почва едно “Пусни!”, “Спри!”, “Чакай, не е това, друго търсим…” и накрая си се оплел в 600 сериала – всеки изгледан до трети епизод, 11 минута – като пиле в калчища с абонамент за всички стрийминг платформи на света. 

Вследствие на цялата психопатия, облекчен си пускаш телевизора и си казваш “Квот дадат, не мога повече…” И те пък вземат, че дават нещо, дето така те зарибява, че чакаш още от същото, четеш в Google кой актьор какъв е по душа, има ли нови сезони, тука така ли се разви действието, или нещо изпуснахме, и се оказваш силно закачен, а в някои случаи дори вдъхновен да се събудиш на следващия ден и да почнеш да следваш медицина. Така беше с “Анатомията на Грей”, така беше и с великия “Д-р Хаус”, така е и сега с новия сериал “Добрият доктор”. 

За медицина ни е късно, обаче тия три сезона на “Добрият доктор” (плюс четвърти, който се пече в момента) ще ги глътнем като топъл хляб със сирене. Разказваме накратко, защото даже в момента го дават по bTV и няма какво да ви губим времето - ще си го пускате вечер като заспят децата и ще си заспивате после и вие без никаква драма с тази разкошна медицинска драма (а, как ги разиграхме драмите, видяхте ли!).

Та, действието се развива в една много престижна болница, в която започва работа младият хирург д-р Шон Мърфи (Фреди Хаймор), идващ от малък провинциален град. Сблъсъкът на стреса в многомилионния Сан Хосе със спокойното всекидневие в градчето Каспър, откъдето е Мърфи, е съвсем по тъча. Основният драматургичен момент се върти около това, че д-р Мърфи е аутист със синдром на саванта – мислете за него като за Дъстин Хофман в “Рейнман”, с тази разлика, че докторът е по-социално способен, доколкото особеностите на състоянието му позволяват, и е адски добър в работата си, защото разполага с невероятен умствен потенциал, фотографска памет и забелязване на мигновени промени и дребни детайли. 

Виждаме го как борави с макетно ножче, за да спаси човешки живот на гарата, и това ни е абсолютно достатъчно, за да продължим да гледаме нататък. А то си има за гледане – 3 сезона, по 18-20 епизода всеки. Ние няма да ви открехваме как се развиват нещата, за да не ви развалим удоволствието. Само даваме подсказка, че от 17 юли го излъчват по bTV в делничните вечери от 22:30 до 23:30 (а ако го изпуснете, го има и напълно безплатно в bTV Plus). Погледайте, пък дайте една обратна връзка не е ли много як наистина! Хайде, сполай ви!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross