fbpx
Новини

Трудно е да си еко с новородено бебе

12 юли 2020

Да имаш новородено бебе и да водиш напълно природосъобразен живот е почти невъзможно или поне така смятат повече от една четвърт от родителите, включени в ново изследване по темата, цитирано от Independent

Проучване сред 2000 души показва, че безсънните нощи, смяната на памперси и постоянните хранения влизат в конфликт с желанието да живееш по-природосъобразно, особено в първите години от живота на детето.

6 от 10 родитеи казват, че “нямат избор” и продължават да използват еднократни пелени и кърпички. 64% от допитаните признават, че екологичния и устойчив начин на живот  е нещо, за което мислиш на последно място, докато гледаш малко дете.

Въпреки това 67% от участниците в същото изследване казват, че биха искали да използват повече продукти, съобразени с опазването на околната среда, в бита си с бебето. В същото изследване става ясно, че близо една трета от родителите усещат неодобрение от околните, защото не са достатъчно “зелени” в отглеждането на бебето си.

Основната пречка за по-екологичен начин на живот, която изтъкват родителите, е фактът, че бебешките еко продукти са доста по-скъпи (според 42% от участниците в проучването) и губят доста повече време, отколкото еднократните пелени, тъй като например пелените за многократна употреба трябва да се перат, сушат, стерилизират и т.н. (според 39%).

Родителите са склонни да ползват еко продукти в отглеждането на децата си, ако те са по-евтини и по-разпространени за продажба, показва още проучването.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross