fbpx
Специални проекти

Три причини защо никога няма да имаш резултати

4 ноември 2019

Този проект се реализира благодарение на нашия страхотен партньор минерална вода БАНКЯ, който се включи с готовност в инициативата ни, тъй като екипът зад марката също вярва в това, че жените трябва да са силни, за да са щастливи и да живеят пълноценно. БАНКЯ ще бъде до нас през целия период на проекта и ще се грижи за това да сме добре хидратирани по време на тренировки и всякакви спортни активности. Заедно ще ви разкажем много любопитни факти за водата – колко да пием на ден, за какви процеси в тялото ни отговаря , защо е важна за здравето, за красотата и дори за доброто ни настроение.


„ЧОВЕК САМО КОГАТО ЗНАЕ КВО МУ Е, САМО АЗ СИ ЗНАМ КВО МИ Е“ и само Божинката може да разбере какво му е на човек, когато сам се прецаква. Нашите приятели от Live to Lift ни разказват за опита си с хора, които наистина са си губили времето с напразни усилия. Не бъдете като тях, не бъдете Божинката!

Всичко започва с уважителното отношение към тялото и грижата за здравето. В основата на всичко дългосрочно лежат образованието и осъзнаването, иначе наливате от пусто в празно.

Тренирах здраво, храних се по план през 3 часа, ядях предимно пилешко и салати, бях много стриктна и за една година свалих от 95 на 56 кг. От това обаче тялото ми се изтощи, нямах енергия и спрях... Сега пак съм 95.“

Какъв е проблемът?

Така става, когато следваш режим механично. 

Първият проблем е, че механичното следване е ОК само в началото. След това е нужно да разбереш кое работи по-добре, кое по-малко добре, кое не работи въобще и да адаптираш системата по себе си.

Вторият проблем е, че е работила за резултати, но не и за здравето си. По-трудно е да постигаме целите, но е по-лесно да поддържаме постигнатото, когато сме водени от идеята за здраве. Всичко, постигнато извън контекста на здравето, ще бъде загубено след време.

Третият и най-голям проблем е, че за една година нищо не е научила. Вероятно е научила, че като спазва стриктен режим, има резултати. Вероятно, ако го повтори, пак ще има резултати, пак ще се изтощи в един момент и ако пак нищо не е научила, пак ще изгуби всичко постигнато. Т.е. нищо не е научила.

Това не е изолиран случай. Даже е по-скоро правило, отколкото изключение.

За да не направиш същите грешки, е препоръчително да следваш конкретен план само в началото. Наблюдвай какво се случва с тялото ти, кое как ти се отразява и адаптирай по себе си. Каквото и да правиш – прави го в контекста на здравето, наблюдавай, документирай и анализирай, за да се учиш от опита си!

В едно изречение – много внимавай и се учи от опита, адаптирай системите по себе си и се грижи за здравето си!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross