fbpx
Психично здраве

Терапията, която спасява семейства

22 септември 2020

В скорошен Инстаграм пост любимата ни Pink сподели как тя и мъжът ѝ Кери Харт са съумели да останат заедно.

С терапия.

Не за първи път певицата обръща внимание на това, че терапията е едно от важните неща в живота ѝ и в брака ѝ. Сега обаче си позволява да сподели малко повече, а постът ѝ наистина е вълнуващ и вдъхновяващ.

"Той и аз сме заедно през всичко това вече дълго време и единствено нашият упорит и инатлив идеализъм ни държи заедно.

Бракът е ужасен, чудесен, удобен и бесен. Скучно е, страшно е и те кара да си изгризеш всички нокти.

Това е да обичаш едно създание, склонно да прави грешки, докато се опитваш да обичаш себе си. Цял един живот на преговори и компромиси."

Pink споделя как доста хора върят очи, когато се заговори за терапия. Но е убедена, че си заслужава.

"Терапията не е за слабаци или за хипита, или за либерали.

Тя е за хора, в които нещо се е счупило и искат отново да се съберат. Тя е урок как можем да седнем и просто да слушаме. Как да обичаме себе си, за да може да ни обича и другият."

Миналата година певицата сподели, че тя и съпругът ѝ ходят на терапия почти през цялото време, откакто са заедно.

И двамата идват от разделени семейства, което неизбежно е довело до допълнителен емоционален "багаж" и психически травми и за двамата, смята Pink.

Семейната терапия е начинът, по който те полагат усилия да задържат и укрепят семейството си.

"С Кери ходим на семейна терапия почти през всичките 17 години, в които сме заедно. И това е единствената причина, поради която все още сме заедно.

Той говори полски, аз говоря италиански, а терапевтката ни говори и двата езика, защото никой от нас не владее езика на другия", казва Pink, използвайки различните езици като метафора за това, че макар двама души да са двойка, невинаги могат да се разберат по правилни начин. 


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross