fbpx
И аз съм човек

Татуировка или дете?

19 юни 2017

Ако някога сте имали неблагоразумието да споделите на всеослушание, че смятате да си направите татуировка, сигурно се е намерил поне един човек да ви каже, че това е огромна грешка. И понеже и ние сме от тези жени, които имат татуировки и са чували не едно и две мнения по въпроса, направихме списък с аргументи защо една жена никога, ама никога, съвсем никога не трябва да се татуира, но пък да има дете (при същите аргументи) си е напълно окей. Наточете чувството за хумор и четете!

„Остава завинаги!“

Да, татуировката е завинаги! Вечна! До края на живота! Изобщо до края на света. Или докато не я заличите с лазер. Бебето, заради което не сте спали от Балканската война, няма как да го изтриете с лазер.

„Хората ще те гледат и ще те съдят!“

Както знаем, майките никой не ги съди и никой не им дава акъл и съвети. Ало, защо правите това, госпожа? Защо не правите обратното? Защо така му правите на детето? Защо не му правите иначе? Майките всекидневно ги поучават всякакви познати и непознати, така че силно се съмняваме дали някой ще забележи, че на прасеца си ей оная майка там си е татуирала китайски символ за "патешко с бамбук".

„Това е ограничение, с което трябва да се съобразяваш, като си търсиш работа!“

Така е, татусите са определящ фактор... Както и децата, заради които трябва да си взимаш почивен ден или болнични, за да ги гледаш, когато не се чувстват добре. Както и работодателите, които наемат само мъже, защото смятат, че има „мъжки“ професии, за които една жена дори не може да кандидатства. Аман от обявите „търсим еди какъв си човек“ и когато на интервюто отиде майка с подрастващо дете, се оказва, че не търсели!

„Това ще промени тялото ти!“

Няма какво да спорим, това си е така! Другото, което е познато на човечеството като нещо, което променя и малко даже съсипва тялото, е отглеждането на друго човешко същество в корема за период от близо година, последвано от освобождаване на съществото чрез избутването му през отвор, голям около 10 сантиметра, последвано от кърмене поне година. За стреса и трудностите, докато го отгледаш до възрастен човек изобщо да не говорим. Ако знаете те колко променят тялото! Но, да... като се замислим, нищо не може да се сравни с чудовищните последствия от татуирана пеперуда на рамото...КРАЙ! С тая пеперуда направо си съсипах тялото!

„Много скъпо ще ти излезе!“

Цветната татуровка за сто-две-триста лева е като капка в морето в сравнение с разходите покрай едно дете. Харчовете по него започват още преди да е станало бебе – още докато е „плод“ харчим за витамини, фолиева киселина, прегледи, изследвания, манипулации... Опази Боже, решим ли да раждаме в частна болница! НО НЕ, цветната татуировка е това, заради което семейството задлъжня. Добре че мама остави наследство две ниви, та да успеем да платим татуса, пфю!

„Няма как да си сигурна дали е абсолютно чисто, стерилно и безопасно! Плюс това със сигурност ще боли!“

Това вече е валиден аргумент. Знаем от опит, че имането на деца е преди всичко „чисто“ и „безопасно“, а раждането не само „не боли“, ами направо си е удоволствие - като да си решиш косата в неделен следобед.

„Само ти се струва, че искаш, но ако преспиш с идеята една нощ, ще ти мине!“

Ами... най-вероятно няма да ми мине...

„Сега ти харесва, но след 10 години?!“

Това не важи за татуировките „Аз сърце (име)“. Иначе, да, валиден аргумент, за десетина години поне веднъж ще ни се е искало да изтрием реалността (татуировката И/ИЛИ детето).

„Сигурна ли си, че ТОЧНО ТОВА искаш? Да не е, защото всички имат и ти се струва модерно?“

Да, всички около нас са или с деца, или с татуировки, или и с двете. Вече не сме сигурни защо искаме дете или татуировка - обществото ли ни натиска или ние сами искаме?

„Мислиш си, че ще изглеждаш супер яко, но в действителност направо ще си смешна!“

Извиняваме се, ама не чухме този аргумент, защото гонехме детето из кухнята и му крешяхме да не дъвче опашката на котката. Какво казвахте?

А ето и 5-те най-чести причини защо хората си правят татуировки.

Сега заменете думата „татуировка“ с „деца“.

Това е най-добрият спомен. Татуировката е жив, вечен съкровен спомен за едно от най-хубавите неща, които ви се е случвало и което вашето тяло е създало.

За смелост и мотивация. Като поглеждате всеки ден татуировката си, все едно си повтаряте силна мотивираща фраза, която носи важно значение за вас самата и ви дава сили да продължите наред.

Никой не може да ви го отнеме. Вашата татуировка си е само ваша и никой не може да промени това. Дори да не я виждате (ако е на гърба ви), тя пак е част от вас.

Татуировката ви е продължение на вашата личност. Тя е уникална сама по себе си и допринася за вашата уникалност. Дори и друг човек да има подобна, подробностите и щрихите я правят различна, и начинът, по който се чувствате вие с нея, също е различен.

Защото можете и искате. Да имате татуировка или дете е ваше право и решение. Няма по-добра причина. Вие сте живо човешко същество, което може да направи всякакъв житейски избор, защото има право на това.

Споделете с нас снимки на вашите татуировки и/или деца, да преброим от кое имаме повече тук!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross