fbpx
И аз съм човек

Танци-манци за безопасни детски площадки

12 септември 2016

Както всички майки знаят (а ако все още не знаят, защото бебето им е малко, ще го разберат от личен опит съвсем скоро), детската площадка се превърща в нещо като втори дом за тях и детето за едно известно време – примерно няколко години.

Много от тези площадки обаче имат нужда от частичен или тотален ремонт, за да могат децата да играят на тях безопасно, а майките да не се изпълват с ужас всеки път, когато детето се пусне по пързалката, от която стърчи счупена пластмаса или пък зее огромна дупка, или се затича с всички сили към някоя ръждясала люлка.

И понеже знаем, че нещата стават най-бързо и добре, когато човек викне неволята, събере Фейсбук група и обедини повече майки около идеята за ремонт и поддържане на детските площадки, Майко Мила на драго сърце се включи в една такава инициатива и ето сега ви кани и вие да се включите.

Ето и подробностите:

Една дейна и съвестна майка на име Мая Цанева създава Фейсбук групата “Без!опасни детски площадки в София” (може сводобно да се присъедините и вие).

Организира детски празник "Да играем безопасно" по случай Деня на София, който ще се проведе на 17 септември, от 10 до 13 часа, на детската площадка срещу 127 ОДЗ „Слънце“, ул. “Деде Агач” 47, кв. Стрелбище.

Кани всички вас да дойдете с все децата и да се забавлявате, докато слушате, гледате и се включите в най-различни интересни дейности, като:

- лекция и демонстрация по първа помощ на деца от спасител от Планинската спасителна служба към БЧК

- посещение на откритата приемна на район “Триадица”

- разглеждане на полева клиника "Доктор Охзаби"

- танци-манци с „Таратанци“ и доста песни със „Светулковци“-те!, Мирослав Моравски и група “Кът”

- конкурс за деца „Детската площадка на моите мечти“ в две категории – рисунка и макет за деца от 3 до 16 години, и представяне на победителите.

За конкурса всички са повече от добре дошли да нарисуват или изработят макет на съоръжение или проект на своята мечта за детска площадка и да ги занесат на празника, а жури ще определи победителите

Разбира се, освен иху-аху, ще има и малко подробности за това как гражданите на столицата могат създадат партньорство със Столична община по въпроса с осигуряването на безопасни места за игра.

Така че – чакаме ви на 17 септември, на детската площадка на адрес ул. “Деде Агач” 47, кв. Стрелбище.

Носете себе си, детето, макет на мечтаната детска площадка, баба, дядо, куче, лисица или каквото друго си гледате, и елате да разберем как да направим от тези детски площадки нещо, годно за игра и веселби!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross