fbpx
Новини

Така изглежда един баща на новородено

2 май 2018

Споделяме с вас коментара на Scary Mommy за изтощението покрай новороденото, което явно не пита дали си кралска особа или не, а директно ти подкосява краката.

***

Мъглата покрай новороденото. Всички я знаем, всички сме я преживели. Това е онзи плътен облак замаяно изтощение, който постоянно те обхваща, докато преминаваш през движенията на ежедневното функциониране, като в действителност представляваш дезориентирана бъркотия.

Само два дни, след като принц Уилям и херцогиня Кейт посрещнаха третото си дете, камерите уловиха Уилям в може би най-земния кралски миг досега. Защото на Мъглата покрай новороденото не ѝ дреме кой си – тя ще те хване.

По време на мемориална църковна служба, отбелязваща Деня на Анзак (национален празник в Австралия и Нова Зеландия, по време на който почитат загиналите в служба по време на война и конфликт), принц Уилям бе забелязан как отчаяно се опитва да остане, да кажем, концентриран.

Това е принц Уилям – истинска кралска особа, на действително кралско събитие. Но той също е Уилям – баща на двудневно бебе и две малки деца. И кралска особа или не, това означава, че е зверски изморен. Защото няма значение колко помощ получавате – да имате новородено у дома ще изсмуче всяка молекула енергия и концентрация от вас – и телом, и дхом.

И, забележете, службата започна ПО ИЗГРЕВ. Дайте малко почивка на човека, а?

Ако си спомням правилно – и повярвайте ми, спомените ми за това време са размазани – веднъж заспах с чаша прясно приготвено кафе в едната си ръка, докато прегръщах собствения си малък сноп щастие с другата. Аз не съм редовна в църквата, но съм убедена, че със сигурност ще се наложи някой да ме разбужда в тая ситуация.

Изглежда, че всички са съпричастни.


Макар че практически е кралски протокол да изглеждаш възможно най-перфектен и усърден през цялото време, не можем да не обикнем Уилям и Кейт още повече в тези съвсем земни моменти. Все пак Кейт изглеждаше безупречно, докато се опитваше да осмири Джордж и Шарлът. Всяка майка забеляза и разпозна ТОЗИ поглед.

Същото важи и за Уилям и неговия случаен църковен унес, дълбоко в мъглата от изтощение покрай новороденото. Виждаме ви и ви поздравяваме.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross