fbpx
Животът с деца

С деца вкъщи на Нова година – мисията възможна

30 декември 2020

Нали не си представяте, че в тази година, в която НИЩО НЕ Е СЪЩОТО (ако някой го каже още веднъж, думите ще изгубят значението си – толкова пъти го чухме), ще имате една съвсем обикновена, празнична, бляскава и обсипана с брокат и пайети Нова година?! Не. Всъщност, защо не – може и да имате, но предвид обстановката, вероятно повечето хора ще си бъдат вкъщи с децата.

А как да направите прекарването на този празник с деца забавно преживяване за всички? Даваме набързо три идеи за занимания, останалото е от вас.

Безкраен празник

С оглед на това, че децата ви може и да са малки и да не успеят да дочакат речта на президента и Дунавското хора, може би ще е забавно, ако започнете да празнувате заедно още с първия часови пояс, в който влезе Новата година. Бенгалски огън и конфети на всеки кръгъл час – идеално звучи. 

По този начин може да разказвате на децата за различните държави и култури и да гледате заедно в интернет в реално време кой как чества Нова година.

Облечете се празнично още от сутринта, сипете си малко шампанско в портокаловия сок (ако искате!) и я посрещнете тази 2021-ва един път завинаги (или по-скоро “няколко пъти” завинаги)!

След толкова много танци и празнуване не сме сигурни, че и вие ще можете да дочакате да стане 00:00, но според нас вече ще ви е все тая коя година е и кога е започнала.

Синхронно готвене (и чистене!)

Това не сме го пробвали, не знаем дали ще е успешно – но защо пък не?! 

Изберете някое видео на топ готвач и опитайте да сготвите празнична вечеря в синхрон с него. Уловката е, че трябва да направите това заедно с децата. Правите каквото прави и шефът и стискате палци да става за ядене.

После всички заедно чистите, за да продължи синхронизацията, и накрая синхронно си хапвате блажено, докато чакате да дойде 2021-ва. Ако ви се е получило много вкусно и попреядете – не се притеснявайте, това ще ви е последното преяждане за 2020-а, така че няма проблеми.

Писмо в бутилка

Ако децата ви са малко по-големи, т.е. на възраст, в която могат сами да изложат някакви мисли върху лист хартия, седнете заедно и нека всеки от вас да напише какви са най-важните, интересни, страшни, смешни, тъжни, запомнящи се моменти от отиващата си година. 

Започнете празничната вечеря с празнично четене на тези писма, после ги приберете в една бутилка и я скрийте някъде из къщата. След години ще я намерите и ще се умилявате и/или забавлявате с писанията си.

Ако децата са по-малки, може да ги накарате да съберат в една кутия няколко ценности, с които свързват 2020-а, за да ги оставят за “идните поколения”. След това я скрийте някъде и ако я намерите след 10–15 години, им я връчете, за да видят какви бръмбари са им били в главите.

Има и още един забавен начин да запазите спомен от този момент. В сайта Memories има опция да изпратите съобщение на ваш близък, което той да получи и прочете в бъдещето. Един вид, дигитална машина на времето.

Дайте и още идеи за новогодишно прекарване с децата!


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross