fbpx
Силата в теб!

Супер метод за събуждане и енергия рано сутрин

16 септември 2019

Да се събудиш и да хукнеш като коза по баирите не е за всеки. На някои от нас обаче ни се налага да бъдем точно такава коза и затова сега ще си поговорим за събуждането.

Какво трябва да правим, та да се събудим сутрин и да имаме енергия да покорим върхове, да напишем хиляди таблици в Ексел, да караме кола, да возим деца, да ходим по срещи, по улици и по тролеи, да изкарваме пари и да готвим, и какво ли още не?

Ето какво ни съветват партньорите ни от Live to Lift, които са експерти във всичко гореизброено или поне в ставането сутрин и хукването по баири.


Като начало - хранете се редовно и добре, и се наспивайте редовно и добре. Ако се храните като мишка и/или редовно си недоспивате – този метод не е за вас.

Без тези две условия организмът и психиката са обречени на дългосрочно изчерпване … А сега ето го и метода за събуждане, енергия и здраве рано сутрин!

Събудете се. Отидете до банята. Предприемете следните стъпки:

Наплискайте лицето хубаво и започнете да го масажирате с длани и пръсти. Масажирайте челото, слепоочията, веждите, скулите и под очите, основата на носа, брадичката и точката под долната устна, челюстта и дъвкателните мускули. Може да пощипнете бузките на този сладур в огледалото.

Внимателно масажирайте и ушите.

Това ще ви отнеме 15-20 секунди.

Масажирайте скалпа с пръсти! Внимателно раздвижете цялата кожа по повърхността на черепа си и усетете как мозъчните импулси полека-лека започват да ускоряват с всяко ваше движение. Внимавайте да не си развалите прическата от зор да си засилите мозъчните импулси.

Смело си намокрете длани със студена вода и наплискайте или само обтрийте врата и шията. Сега ги разтрийте енергично с цел да усетите леко затопляне. Това отнема някакви секунди.

Чудесно!

Сега продължете с останалите части на тялото си:

Трапци, раменете, бицепси, трицепси, предмишници, гърди, латисимуси и еректори (гръб) докъдето можете, ребра, корем, ГЛУТЕУС – много важно място!, бедра – отвсякъде, коленете, прасци и тибиалиси, горна повърхност на стъпалото.

Честито! Вече сте между 20 и 50 пъти по-будни отколкото преди 3 минути.

Сега започва по-забавната част! Песни и танци!

Танци – силно препоръчваме едно или повече от следните:

Ставна гимнастика

Intu Flow
Harlem shake
Dash Berlin
Kizomba

Раздвижете се, потанцувайте си, поскачайте, раздвижете ставите!

Пожелателно е голи и задължително на отворен прозорец.

Песни

Може да си попеете, може и да си покрещите. А може и да си покрещите, мислейки, че пеете. Разликата е само за съседите. На вас все ще ви се отрази добре на белите дробове, гласните струни, дихателните мускули и емоционалното състояние.

Как ви помага всичко това?

  • Стимулира нервната система
  • Стимулира кръвообращението
  • Стимулира имунната система
  • Стимулира лимфотока
  • Подобрява движението на ставите
  • Подобрява движението на мускулите
  • Вкарва повече кислород в кръвта и оттам - в мозъка
  • Подобрява поносимостта на студ
  • Забързва метаболизма и повишава вътрешната енергия
  • Зарежда и подобрява страхотно психо-емоциналното ни състояние

Ако ви е много студено, пропуснете отворения прозорец. Освен това, чаша топла вода, изпита непосредствено преди обтриването със студена вода, и евентуално чаша топла вода, изпита непосредствено след това, могат да ви дадат много.

Както написахме в началото – ако се храните като мишле или недоспивате – този подход не е за вас.

Ако постоянно ви е студено – или се храните недостатъчно, или недоспивате, или сте преуморени, или имате много малко активно тегло, или не се движите достатъчно и сте в лоша кондиция. В такъв случай методът отново не е за вас - първо се погрижете за себе си и тогава го прилагайте.

Ако сте болни – първо оздравейте!

Този подход е за здрави хора, които поне горе-долу се грижат за себе си.

Успех!

П.П. Задължително споделете как ви се получава.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross