fbpx
И аз съм човек

Стига вече с това "Просто се случи"!

9 май 2020

Чувството за вина след изневяра вероятно е смазващо. Само че то не изчезва с обяснението "просто се случи". Това само обижда партньора, който и без друго е жестоко наранен от извънбрачната връзка. Шей Еплинг споделя личната си история и моли да се спре с това нелепи "Просто се случи".


"Просто се случи", каза той. "Не знам как, просто се случи."

Това бяха думите, с които бившият ми съпруг завърши признанието си, че е имал едномесечна извънбрачна връзка.

По-късно разбрах, че не се е случило "просто така". Жената, с която е решил да прави секс в семейния ни автомобил в нощ, когато трябваше да е с мен и да празнуваме рождения ми ден, не се е "случила просто така".

И двамата са възрастни, които са правили секс по взаимно съгласие.

Тя го е поканила да излязат, докато са били на работа, в ден, в който не е носел брачната си халка. Беше я свалил предната вечер, понеже меси тесто за пица, и е забравил да я сложи пак.

Казал е, че е женен и е отклонил поканата ѝ.

Попитала го е пак няколко седмици по-късно и той се е съгласил да отидат до океана. Каза ми, че излиза с приятели, след като ми отказа да отидем до Икеа същата вечер. Исках нови плотове и си представях, че това ще е чудесен подарък за рождения ми ден.

Той ме разубеди - каза, че шофирането и необходимостта да търсим кой да гледа децата ще ни дойдат в повече и е по-добре да отидем някъде наблизо.

Стоях вкъщи във въпросната вечер, след като той излезе, знаейки, че става нещо, но никога по никакъв начин не си мислех, че в този момент той прави секс с някой друг някъде.

След като се прибра, си пусна душ.

Стори ми се, че го чух да плаче, но реших, че си въобразявам.

На следващата сутрин станах и започнах да се занимавам с трите ни деца, докато той спеше. Поведението му се промени коренно в следващите няколко седмици. Беше избухлив, раздразнителен и отслабна.

Продължили са връзката си цял месец, докато накрая тя се преместила някъде. Не се е случило "просто така". Това предателство, планиране и криене изискват време и мисъл.

Наскоро си говорих с приятелка, която беше изневерила на съпруга си, и тя ми призна, че изобщо не се случва "просто така".

"Бях самотна. Имах нужда от някакъв вид утвърждение. Не съм започнала с идеята да имам извънбрачна връзка, но когато стана ясно, че точно това се задава, не се спрях."

Втръснало ми е от хора, които ми казват, че извънбрачната връзка едва ли не ги е издебнала и им се е "случила" изневиделица – все едно те не са имали никакъв контрол.

Когато решиш да стъпиш встрани от брака си, без значение защо, ти си наясно. Ти си съзнателно същество. Знаеш какво правиш и, да, имаш контрол.

Няма две мнения, че искаш да направиш каквото правиш. Това не означава, че няма да е последвано от тъга и разкаяние. И не значи, че вината после няма да те съсипе.

Но наистина спрете с това "просто се случи"!

Да се подхлъзнаеш на лед става случайно. Да се хлъзнеш по стълбите – също. Детето да набута десет кутийки разхлабително в пазарската количка, докато гледаш в друга посока, става случайно.

Казвайте нещата както са си и се примирете с факта, че много добре сте осъзнавали какво правите. Обидно е за партньора ви да му обяснявате, че не сте имали никакъв контрол и не сте знаели какво става. Това е опит да се измъкнете. Жалко обяснение, което ви лишава от отговорност – и много добре го знаете.

Знаете ли какво още "просто се случва"? Обещанието да сте завинаги с партньора и семейството си. Те заслужават поне истината.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross