fbpx
И аз съм човек

Семеен фестивал на открито за малки и големи във Варна

16 септември 2017

За трета поредна година във Варна ще се проведе благотворителният семеен фестивал „Усмихни се“, а средствата, събрани по време на събитието, ще бъдат използвани за запазването на терапевтична група „Усмивка“ за деца с комплекси нужди в Карин дом.

Фестивалът ще се проведе тази събота и неделя – 16 и 17 септември, в градината на Карин дом в Морската градина. Забавленията пък ще са тематични и обединени под надслова „Приказна градина” - красивият зелен двор ще се преобрази в място с пикник зона, фермерски и занаятчийски пазар, детски кът, кулинарно шоу и много детски работилници.

Ако решите да отидете, въобще няма да ви е скучно – очакват ви йога класове, уроци по капоейра, шах и още много други, а ако нещо ви стегне шапката – ще можете да си направите татуировка с къна.

За първа година фестивалът има своя тема и ще покаже на децата света на приказките - ще ги пренесе в тайната градина на тяхното въображение и ще им разкаже някои добре познати или вече позабравени истории за далечни царства.

И най-важното - всички тези забавления ще спомогнат за благородната кауза на Карин дом!

Събраните по време на фестивала средства (от дарение за вход, участие в томбола и закупени продукти, работилнички и др.) се използват за терапия на децата със специални потребности в Карин дом.

Група „Усмивка“, която носи името на фестивала, е за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа, а група „Малки+“ е за най-малките деца с комуникативни затруднения и аутистичен спектър.

Благодарение на всички гости на фестивала, всички партньори и усилията на целия екип, зает с организацията, децата със специални потребности на Карин дом получават висококвалифицирана терапия.

Повече информация за събитието и за това как можете да се включите като партньор или доброволец, можете да намерите тук.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross