fbpx
Втори триместър

Секс по време на бременност – такова животно има!

5 май 2020

Не е необходимо веднъж щом забременеете, да спрете със секса, както, за съжаление, се случва при някои двойки. Истината е, че ако нямате някакви много сериозни показания за преждевременно раждане, оргазмите и сексът не трябва да се избягват. Другият ключов момент е, че секс не бива да се прави, ако водите ви са изтекли. През останалото време е добре дошъл, даже често се оказва по-хубав от очакваното.

Последното се случва заради факта, че гениталната област, както и матката, са много по-кръвоснабдени, което ги прави изключително чувствителни. Огромен брой жени свидетелстват, че именно по време на бременност са получили първите си множествени оргазми – просто се изисква много по-малка и лека стимулация за отличен резултат, така да се каже.

Страховете, че може да навредите на бебето, са напълно неоправдани, ако всичко с вас е наред по принцип. Бебето си живее необезпокоявано на съвсем друго място, което няма нищо общо с вашето сексуално удоволствие.

Колкото повече расте коремът ви обаче, толкова повече трудности ще намирате с попадането на подходяща поза, в която хем да е удобно, хем да е безопасно, хем да се чувствате секси. По принцип лягането по гръб и съответно мисионерската поза не се препоръчват след 5 месец, когато теглото на бебето започва чувствително да расте и има опасност да притисне някои важни кръвоносни съдове.

Но това как ви възприема партньорът ви не бива да е нещо, за което да се притеснявате, защото, както знаем, те много често виждат нещата по-различно от нас. Там, където на нас ни се мота пред погледа някакъв полукит-получовек, много мъже виждат адски секси жена, със сочни гърди и форми.

При някои мъже обаче настъпва известен дисонанс при отграничаването на ролите на майката и сексуалната партньорка, което може да възпрепятства желанието му за секс - обсъждали сме темата в текста Мъжките терзания за секса по време на бременност.

Това е лична психологическа бариера, която трябва бъде прескочена, в противен случай притесненията, свързани с новите ви родителски роли, и недоброто либидо може да продължат и след бременността.

Ако се справите с това, то не се притеснявайте и от хормоналните проблеми, които често дирижират желанието ви за секс. В началото, особено с гаденето и повръщането, изобщо може и да не ви идва да си помислите дори за интимности, което е нормално - не бива да се насилвате, за да покривате някакъв сексуален норматив.

Той ще бъде покрит и препокрит през втория триместър, когато е доказано, че сексуалното желание при бременните се засилва до степен, в която ролите вкъщи може и да се разменят: ако до момента партньорът е бил по-настоятелният от двамата, що се отнася до секс и редовното му практикуване, сега е ред на бременната.

А и второто тримесечие е едно от най-хубавите през цялата бременност (ако, разбира се, всичко е наред, нямате проблеми, повръщането и гаденето са приключили и т.н.), защото жената се чувства пълна с енергия и в много добро разположение на духа.

Освен ако, разбира се, не дават филм по телевизията за малки тюленчета, изоставени от майките си - тогава не гарантираме точно как ще е, но при всички положения ще ѝ мине.

И така, да обобщим: секс – да, даже ТВЪРДО да!

Мисионерска поза след края на първия триместър – по-скоро не.

Ако бременността ви е високорискова, трябва да се посъветвате със специалист дали има някакви усложнения, които може да настъпят във вашия случай вследствие на секс.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross