fbpx
И аз съм човек

Сексът при появата на дете - мисия (почти) невъзможна

16 март 2017

Споделяме с вас една лична история на Кристи Кемп, майка на две деца и автор на блог в подкрепа на кърменето и кърмачките, която разказва как сексът става мисия (почти) невъзможна, когато имате деца. Нейната история се припознава от много майки, защото на практика всеки родител се е чувствал така, правил е (или не е, какъвто е случаят тук) същите неща.

******************

"По-голямото дете не се пуска от мен, винаги ме държи за ръката, някой крак, полата, косата... бебето пък суче на поискване... Кога да намеря време за нас двамата с таткото?  Опитът да планирам малко лично време за нас двамата се оказа истинско предизвикателство... Родителско всекидневие – една история за най-добри приятели по действителен случай.

Боже Господи! Дори не мога да си спомня кога е бил последният път, когато сме правили секс, докато децата са будни! Всъщност вече не съм сигурна, че може да се прави секс при будни деца в къщата. Ние (аз) приготвих вечеря за семейството, изкъпах децата, измих им зъбите, облякох ги в пижами и ги приспах рано. Затичах се към спалнята, замених диска с „Маша и мечока“ с Бари Уайт. Изрових запалката от 2-рия рожден ден на детето и запалих прашасалите свещи. Опитах се да изглеждам секси, напук на обществените очаквания как трябва да изглежда женското тяло след две бременности и раждания. Знам, че той обича всеки сантиметър от мен. Влизаме заедно под душа, където топлата вода бързо свършва, защото двете деца са източили почти целия бойлер. Започваме да се целуваме страстно, но на всеки 30 секунди ни се причува, че някое от децата плаче. Докато пристъпям около мъжа ми в търсене на най-удобна поза, се чува мощно „КВИИИИИИИИИИИИИЙЙЙЙЙЙК!“ – оказва се, че съм настъпала гумено пате. Тихо псувам патето, но и двамата се опитваме да не разваляме момента. Точно тогава поглеждаме надолу и виждаме, че целият под в банята е осеян с буквички от Скрабъл. Навсякъде около нас е пълно със срички и букви! Избухваме в смях и желанието за секс вече е напълно отминало. Връщаме се пак към всекидневното ни вече състояние на най-добри приятели и толкова силно се смеем, че почти се задавяме. Решихме да снимаме момента, като доказателство каква лудница е това да си родител.

Някой може да се възмути: „Как може да споделяш нещо толкова лично?!“ Ами, аз съм открит човек и се опитвам да намирам забавното във всеки момент от майчинството. Вярвам, че ако не се забавляваш, докато децата растат, ако загубиш чувството си за хумор и не се смееш, просто няма да оцелееш като родител. Затова посвещавам тази история на всички изтощени майки и бащи, които полагат усилия да бъдат родители всяка минута от денонощието, същевременно опитвайки се да намерят и време за себе си. Смейте се на смешните моменти от всекидневието, за да оцелеете и този ден:)“

Представяме си колко коментари, в интернет или на живо, предизвикват такива разкази, може би защото на всяка майка се е случвала подобна случка. Да бъдем честни - направо е невероятно, че на някои деца въобще са им се родили братя и сестри!

Действителността е, че не само разсипаният Скрабъл ни пречи на шушу-мушуто, има и далеч по-тривиални неща, като например:

Абсолютната липса на лично пространство. Родителят няма абсолютно никакво лично пространство и време. Нищо от това, което прави родителят, не е лично. Непрекъснато, винаги, по всяко време имаш публика, която следи всяко твое движение, от скубането на веждите ти до ходенето до тоалетна, затова е нормално, когато пубиката е заспала, на практика да смяташ, че си сам.

Играчките – но не от онези, палавите. Сюблимният момент по време на секса, когато изведнъж се чува: “Пеят, скачат палците! Пейте, скачайте, весели деца!“ О. Боже. Мой. Сбогом завинаги, секс.

Чувството да си сгазена от влак и влачена от трактор до някое блато, което трябва да преплуваш, за да се обесиш – толкова да си уморена. Станеш ли родител, въпросът „да поспя или да правя секс“ е действителна житейска дилема. Това, разбира се, се случва само ако имаш време за едно от двете, а не както е в повечето случаи – за нито едното. Откровено казано, сънят май е по-необходим.

Гравитацията. Не на едно или две семейства се е случвало точно когато се увлекат в дългоочаквания и планиран секс, да чуят глухо „туп“. Най-често източникът на този звук е детето, което е успяло да се покатери на креватчето или кошарката си и да се изсули през глава на пода. Децата не са кой знае колко координирани и ако не ги гледаш всяка минута, се случва да падат от разни места. Или да изядат храната на котката. Както и да е, на една приятелка се е случвало, не на мен.

За жалост, нередовният и кратък секс също е част от това да си родител, или поне за известно време, докато децата научат основните закони на физиката, пораснат или ги заведете при баба за лятото.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross