Новини

Секси пожарникари ни спасяват от скука

14 март 2019

Сериалите, в които група хора спасяват други хора, са едни от любимите ни. И не само на нас, разбира се – неслучайно всякакви криминални и медицински продукции са толкова успешни и това е съвсем разбираемо. Та какво по-хубаво има за душата от това да се вълнуваш за чужди съдби и да виждаш как проблемите им се разплитат или заплитат още повече преди дори и те да са го видели?

В букета от такъв тип сериали обаче има един, който наистина се откроява. „Станция 19“ събира група сиатълски пожарникари (да, много от тях изглеждат и много секси), които рискуват живота си всеки ден, за да спасяват хора и се излагат на опасности едва ли не денонощно.

Историята идва от същите продуценти, които стоят зад „Анатомията на Грей“, „Скандал“ и „Как да ни се размине за убийство?”, тоест – има всички предпоставски да очакваме нищо повече от силни емоции, опасности и, разбира се, любов.

Всяка история от сериала води зрителите през трудния, сплотен и понякога съкрушителен свят на най-смелите служители за спешна помощ в града. Истинската ценност на този сериал вероятно е в това, че разкрива безпощадно какви са условията и рисковете, криещи се зад тази благородно звучаща професия.

Да си пожарникар звучи храбро и донякъде тайнствено, но реалността е тежка – това е професия, която те сблъсква с ужасяващи сцени, докарва те до ръба на физическите (и психически) сили и понякога е опустошаваща за душата на човека, който я е избрал.

От друга страна, ние като зрители, можем да видим колко е лесно понякога човек да влезе в животозастрашаваща ситуация и как от глупост или незнание можем да предизвикаме разрушителни последици и буквално се научаваме, че.... с огъня не се играе.

И за да не бъдем голословни, още тази вечер ще можете да се убедите във всичко, което казваме, защото от 22 часа, по Fox Life, продължава втори сезон на „Станция 19“.

В епизода ще видим как екипът се бори с адски пожар, бушуващ в небостъргач, докато здравето на капитана на целия отдел Пруит Херера е застрашено, а в пожарната пристига нов пожарникар със загадъчно минало, което кара всички да се запитат какво ли им готви бъдещето.

Може да следите съдбата на сиатълските пожарникари всеки четвъртък, от 22 часа, и не забравяйте, че макар и сериал, той до голяма степен отразява реалността (всички епизоди са правени с консултацията на бивши пожарникари, за истинска достоверност).

Така че - наслаждавайте му се, но и имайте едно на ум за това, което виждате. И, както се казва – не пробвайте това вкъщи!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
made by cog + weband
cross