fbpx
Раждане

Седем килограма живот!

29 декември 2018

На 12 декември малкият голям Али Джеймс Медлок идва на света с тегло от 6.7 кг и височина 55 см (14 паунда, 12 унции и 21,5 инча), предава USA Today.

„Не очаквахме да е толкова голям“, казва майката Дженифър, а докторът, направил Цезаровото сечение, споделя, че в 30-годишната си практика никога не е виждал толкова голямо бебе.

Дженифър и Ерик Медлок, учители по музика в Арлингтън, Тексас, имат още едно дете – 2-годишната Анабел, която пък се е родила около 4,5 кг. Двамата са знаели, че пак ще имат голямо бебе, но то надминава всякакви очаквания.

Веднага след раждането, Али е минал през едноседмично интензивно лечение, тъй като нивата на кръвната му захар са били опасно ниски, както и тези на тромбоцитите, имал е също така затруднения с дишането. Сега той и майка му са добре.

Най-голямото досега новородено е било около 10,5 кг (23 паунда), родено през 1879 г. в щата Охайо. То обаче умира 11 часа по-късно, пиеше Daily Mail. В щата Тексас обаче през 2011 г. се е родило по-голямо от Али бебе – над 7-килограмовият ДжаМайкъл Джонсън.

Ако бебето е особено голямо, е много вероятно майката да e имала диабет, така че лекарите задължително трябва да наблюдават нивата на кръвната захар на детето и да изследват неговите органи, допълва Daily Mail.

Още:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross