fbpx
И аз съм човек

Регистрирайте детето за безплатна лятна учебна академия

7 май 2017

Може би вече сте чували за лятната академия „Заедно в час“, а може би сте и едни от над 1000-те ученици, които са били част от летните занимания?

Ако не сте, все пак, нека ви разкажем какво е „Заедно в час.

От лятото на 2010 година през Лятната академия за забавление и успех на "Заедно в час" са преминали хиляди деца. Всички те - и техните родители, имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение.

„Заедно в час“ вярват, че всяко дете може да постигне високи резултати в училище с постоянно учене, уважение и скромност, сътрудничество и фокус върху резултатите.

Защо да се запишете?

Защото проучванията сочат, че 40% от българските ученици на 15 години са функционално неграмотни, т.е. не могат да приложат на практика наученото в училище в тяхното всекидневие.

Защото 22% от българските младежи на възраст между 18 и 24 години нито учат, нито работят.

Защото 21% от българските ученици не завършват средно образование.

Като част от международната мрежа Teach For All "Заедно в час" работи в партньорство с над 42 организации на 6 континента за разширяване на образователните възможности за всички ученици по цял свят. Хората там вярват, че всяко дете в България трябва да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители.

За седма поредна година Заедно в час организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности. Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и приятелства през лятото. Според различни международни изследвания децата изостават много повече през дългите (летни) ваканции, отколкото през самата учебна година.

Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи. Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, се оказва, че когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

Часовете по време на академията са водени от мотивирани учители по програма "Заедно в час". Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички учители в Лятната академия на "Заедно в час" са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик.

Лятната академия ще се провежда всеки делничен ден от 31 юли (понеделник) до 18 август 2017 г. (петък) от 9:00* до 12:30 ч. в две училища в София: 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. Люлин и 144 СУ „Народни будители“ в кв. Младост.

*Учениците пристигат в училище след 8:00 ч, организираните занимания започват в 9:00 ч. Децата трябва да бъдат взети от училище най-късно до 13 ч.

„Заедно в час“ осигурява:

  • безплатно обучение и учебни материали;
  • индивидуални и групови занимания с учениците;
  • специални забавни събития – игри и забавления;
  • сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия.

На 21 юли и 9 август 2017 г. ще се проведат родителски срещи. На тях ще имате възможност да се запознаете с учителите, да разберете повече за работата по време на академията и да зададете всички свои въпроси.

Местата са ограничени, затова препоръчваме да запишете детето си възможно най-скоро!

Запишете детето си до 15 юни ТУК.

Ако искате да запишете повече от едно дете, попълнете формуляра за всяко дете поотделно.

Важно: В първия ден на Академията (31 юли) всеки ученик трябва да носи декларация на хартиен носител, подписана от родител/настойник. Тук може да изтеглите примерна декларация.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross