fbpx
Раждане

Раждането през очите на малкия акушер Рейнджър

13 юли 2018

Даряването на нов живот не просто е едно от най-големите физически и психологически предизвикателства, през които жените минават. В последните години то вдъхновява стотици артисти в цял свят да документират най-емоционалните моменти от него.

Виждали сме стотици епични снимки, уловили изкуството на раждането до най-малкия и драматичен детайл и чрез много от тях можем отново да преживеем своя опит по нов и далеч по-вълнуващ начин. Тъй като обаче ефектът на родилната фотография също може да бъде резултат от Photoshop намеса, днес се спираме на една супер естествена и жизнерадостна "фотосесия".

Снимките са дело на Кристин Уонър, основател на проекта Kristin Ann Photo, за която най-специалната част от работата на фотограф е възможността да снима раждане в домашни условия.

Кристин има честта да улови появата на две от трите деца на Брук. И се оказва, че и в двата случая майката има топлата подкрепа на един специален член на семейството - кучето.

При първото си раждане - на сина си Бойд, Брук има Уелско корги на име Райдър. „Той беше толкова любящ и грижовен“, споделя фотографката Кристин Уонър за Bored Panda. “Идваше да провери дали с бъдещата майка всичко е наред, оставяйки се да го прегърне между контракциите и давайки ѝ любовта, от която се нуждаеше, докато преминава през болката“, споделя още Кристин.

Райдър не е видял раждането на второто дете на Брук – Бъркли. Но през цялото време там е бил брат му - Рейнджър.

„От момента, в който влязох през вратата, Рейнджър беше толкова развълнуван. Все едно знаеше, че нещо се случва и беше много любопитен какво става с Брук“, споделя фотографката.

По време на контракциите на майката, кучето от време на време скоква на леглото ѝ, за да я успокои. „Беше красива гледка - връзката между майката и бебето и най-добрия приятел на човека. Това не е нещо, което виждаш всеки ден…“

Рейнджър продължава да е около семейството през цялото време. Той не само наблюдава Брук, но и ѝ дава успокояващи целувки, чакайки търпевливо раждането на новото бебе.

Когато Бъркли се появява всички не просто се радват. Те са изумени, защото бебето е момиче! В цялата суматоха Рейнджър скача, за да посрещне новата си сестра.

Когато по-късно разглежда снимките в студиото си, Кристин осъзнава, че е документирала изключително щастливи моменти, които Брук може би не е забелязала... С нейно разрешение тя споделя в социалните мрежи красотата на живота и силата на жените през очите на Рейнджър.

Следват още красиви моменти от първите минути на малката Бъркли в компанията на Рейнджър:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross