fbpx
И аз съм човек

Работещи майки vs. работещи бащи

3 май 2019

Работещите майки нямат време да ви обяснят колко е трудно осъществим е балансът между работата и личния (както и домакинския) живот. Особено ако се справят сами или с недостатъчна подкрепа. Затова много хора не разбират през какви спринтове, маратони и триатлони минават.

Такъв беше случаят на Ананд Махиндра - индийски милиардер, който доскоро не е предполагал какви препятствията прескачат всекидневно работещите майки. Но един ден му се налага да види нещата през очите на майките.

През февруари Махиндра публикува карикатура на тема полово неравенство, обяснявайки защо на работещите майки им е по-трудно да напредват в кариерата, в сравнение с работещите бащи.

Рисунката показва мъже и жени на лекоатлетическа писта, на която мъжете нямат никакви препятствия пред себе си, докато жените трябва да прескачат перални, легени, дъски за гладене и пр.

Махиндра обясни, че е решил да сподели карикатурата, след като осъзнал колко е трудно да си фокусиран едновременно в бизнеса и отглеждането на дете:

"Помагах в грижата за моя малък внук (на 1 г.) миналата седмица и това ми помогна да осъзная реалността, която отразява този комикс", пише той.

Отговорностите, които идват с бебето, му помагат да разбере какво преживяват всеки ден работещите майки, които не получават помощ от партньорите си.

"Поздравявам всички работещи жени и признавам, че техният успех изисква много по-голямо усилие".

Постът му има над 11 хил. ретуита и близо 35 хил. харесвания. Той също така получи много благодарствени отговори, заради това, че се опитва да повиши осведомеността за проблемите, с които се сблъскват майките на работното място и вкъщи.

По темата:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross