fbpx
Животът с деца

Пътешествия по празниците – как да не полудеем

6 април 2018

Много семейства решават за празниците да отидат на пътешествие или почивка, или пък просто роднините им са толкова далеч, че са нужни три дена път с камили. Решихме да споделим съветите на Baby Budgeting, ако сте тръгнали на път с децата, за да може да изкарате най-доброто от преживяването.

*******

Семейните празници са забавни, но не и кротки преживявания. Вероятно повечето родители вече знаят това. Независимо къде отивате, трябва да очаквате, че нещата понякога са малко трудни.

Дори и с цялото планиране на света, вероятно няма да върви гладко. Това не означава, че трябва да се ядосвате или да сте унили. В края на краищата това е семейна почивка, което означава, че трябва да се чувстваме добре и да се забавляваме.

Много често родителите се фокусират толкова много върху това децата им да са щастливи, че забравят самите те да се забавляват. А трябва да имате предвид и пътуването до и от вашата дестинация. Може да звучи клише, но „стигнахме лииии“ и „още колко остава“ са абсолютно реални и всеки родител трябва да се подготви за мрънкането.

Може не всичко да е смях и забавление, но семейните пътешествия са нещо, което всяко семейство трябва да изживее. Ще изградите по-силни взаимоотношения помежду си и ще създадете спомени, които ще пазите години напред.

Позволете ми да ви запозная с моето ръководство за оцеляване по празниците.

Планирайте отрано

Спонтанните пътешествия са забавни, вълнуващи и романтични, но когато става въпрос за семейни почивки планирането е от ключово значение. Вие ще искате да резервирате възможно най-рано, за да си осигурите достатъчно време. Не забравяйте също, че трябва да вземете предвид и ваканциите в училище, и не запазвайте нищо, докато не сте сигурни, че всеки ще бъде свободен.

Бъдете практични

Семейните празници трябва да бъдат нещо, на което цялото семейство може да се наслаждава, независимо от възрастта. Може да звучи просто, но на практика е малко по-труднопостижимо. Ако смятате да ходите на почивка заедно и наистина не можете да се сетите за нещо, подходящо за всички, потърсете семейни ваканционни курорти или помислете за пътуване до ваканционен комплекс вместо това.

Уверете се, че имате всичко, от което имате нужда

Независимо от начина, по който стигате до дестинацията си, независимо дали шофирате или се движите с обществения транспорт, уверете се, че сте опаковали всички важни неща. Това може да включва седалка за кола, облегалка, пелени, леки закуски и много други.

Ако планирате да шофирате до вашата дестинация, се уверете, че имате редовни спирачки. Ако направите някои проучвания предварително, може да прецените грубо колко време ще ви отнеме пътят.

Технологиите правят чудеса

Разбираемо е и всъщност разумно, че като родители може да искате да държите децата далеч от устройства като смартфони и таблети. Или поне да сте сигурни, че не са на тях непрекъснато. Но когато става въпрос за пътуване, технологиите наистина могат да помогнат много. Те дават на децата нещо, върху което да се съсредоточат, с което да играят и предлагат такова разнообразие, че децата едва ли ще се отегчават.

Помислете за дейностите

Няма нищо по-лошо, от това най-накрая да стигнете до вашата ваканционна дестинация и след това да не знаете какво да правите. Ако посещавате чужда страна или място, където никога преди не сте били, направете проучване какво може да се види и прави там.

Поглезете се

Семейният празник трябва да бъде нещо, на което цялото семейство ще се радва и това включва и мама и татко! Е, в този случай да зарежете децата, за да се насладите на романтична вечеря вероятно не е най-добрият избор, но това не означава, че не можете да се забавлявате и да се поглезите.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross