fbpx
Новини

Първата жена директор на ЦЕРН идва у нас

20 ноември 2019

Преди време ви разказахме за д-р Джианоти, която е генерален директор на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН). А сега сме много радостни да обявим, че тази свръхвдъхновяваща жена гостува в България и имаме възможност да я видим и чуем на живо. Поводът е 20-ата годишнина от участието на нашата страна в научната програма на организацията, а посещението ѝ включва откриване на изложба и лекция. Изложбата представя постери, прототипи и инсталации от ЦЕРН, сред които ще има и такива, разказващи за работата на българския екип там. 

Откриването е в четвъртък (21 ноември) от 11:30 в Инкубатора на София Тех Парк, а експозицията ще остане там до 28-и. През цялата седмица ще има и поредица лекции, представящи актуални научни теми. 

Тон дава самата Фабиола Джианоти с нейната лекция Research (and much more...) at CERN. Тя ще се проведе в същия ден от 15:00 часа в аудитория А205 на Физическия факултет на Софийски университет (бул. Джеймс Баучер 5). 

Горещо ви препоръчваме, ако можете да разбутате малко програмата си, за да чуете тази удивителна жена и впечатляващ учен. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross