fbpx
И аз съм човек

Птици, пчели, щъркели и други животни, доставящи бебета

30 март 2017

Вероятно се е случвало на всички родители - седите си на дивана с децата, гледате някакъв детски филм и те изведнъж, ей така от нищото, се обръщат и ви питат:

"А бебетата откъде идват?"

От една страна, важно е като родител да сте откровени и да "проведете онзи разговор", от друга, обаче, понякога просто не му е времето или мястото. Много родители, също така, се притесняват да наричат онези органи с истинските им имена - по темата Елисавета дори написа прекрасния си текст Диалози за вагината.

Няма страшно, не се паникьосвайте, събрахме окуражаваща колекция от отговори на други нещастни родители. Ето ги и тях:

"Попитах майка откъде идват бебетата, а тя ми каза да си пусна Animal Planet."

**********

"Дъщеря ми иска да ѝ купя кукла, която да сложи в корема ми, защото така идват бебетата. Някой слага бебе-кукла в корема на мама, то поседява малко там и после го вадят."

**********

"Племенникът ми попита откъде е дошъл. Посочих майка му и казах, че е дошъл от едно място в тялото на мама, на което е тъмно. Той попита дали това не е сърцето."

**********

"Бях бавачка на едно бебе. По-голямата ѝ сестра, на 5-6 годинки, ме попита как се появяват бебетата. Понеже не знаех какво да кажа, се втренчих в нея и я гледах без да кажа нищо, докато не излезе от стаята."

**********

"Като малко момче попитах баща ми как се появяват бебетата и той каза, че имало специално бобче, което се продавало в хипермаркетите, мама го изяждала и след 9 месеца ме повърнала...Вярвах в това до 11-годишна възраст, когато случайно гледах едни филм..."

**********

"Майка ми каза, че бебетата идват от "яйце, което се намира вътре в теб". Месеци наред разказвах на хората наоколо, че в себе си имам кокоше яйце..."

**********

"Когато дъщеря ми попита откъде идват бебетата, не исках да я лъжа, но не и не ми се обясняваше много, затова ѝ казах, че идват от мъжете с брада. Още се смея на тази история!"

**********

"Баща ми каза, че бебетата се излюпвали от зелките. Прекарах цялото лято, ровейки в зелето в градината на баба, докато един ден майка се ядоса и ми обясни истината."

**********

"Аз пък си мислех, че бебетата идват от гърдите на жените. Един път видях жена с големи гърди и я питах момче или момиче има вътре."

**********

"Малкият брат на приятелката ми попита откъде идват бебетата и тя му отговорила, че драконите ги носят. Много се впечатлил, като гледал "Да си отгледаш дракон."

**********

"Ако малкото ми дете ме попита откъде идват бебетата, смятам да му обясня с научни термини от учебника по биология за 9 клас. Сигурно още на първото изречение ще се откаже да ме слуша."

**********

"Според 4-годишния ми племенник бебетата идват от детското меню в МакДоналдс."

**********

"Щъркелите ги носят."

**********

"Дядо Коледа ги носи, след като си поръчаш сестричка или братче."

**********

"Поръчваш ги онлайн, от Амазон или eBay."

**********

"Когато дъщеря ми (на 5) ме попита откъде идват бебетата, казах: "Там, долу, има една специална част на жените." Тя с изумление си посочи краката..."

**********

А вашето дете зададе ли ви вече този сакрален въпрос и по-важното - какво му отговорихте? 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross