Образование

Професия дрогерист - знания и стаж още от училище

29 март 2021

Знаете ли какво е дуално обучение? То е изключително популярно в Австрия и Германия, а с него децата получават едновременно солидни знания, но и практически опит. В България вече три гимназии предлагат дуално обучение и подготвят деца за професия Дрогерист - Консултант козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия, специалност Осигуряване на продуктова информация.

Учениците наблягат на биология, химия, наука за храненето и ботаника, имат лабораторна практика и правят истински козметични продукти, а в 11 и 12 клас могат да работят във верига дрогерии dm и да практикуват всичко научено. Обучението отваря вратите и към специалности като фармация и медицина, както и към всичко, свързано с козметика, парфюми и битова химия!

Вижте видеото за повече подробности и как детето ви може да излезе от училище не само със знания, но и с вече натрупан стаж.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
made by cog + weband
cross