fbpx
Новини

Прокуратурата проверява учителка за унизително отношение към ученик

3 февруари 2020

Начална учителка от училище “Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик е обект на проверка от прокуратурата, предава БНР. Причината за прокурорската проверка е наказанието, което учителката наложила на свой ученик: накарала целия клас да мине и да заплюе детето. Това била наказателна мярка, която следвало да вразуми третокласника, който по-рано през деня наплюл двама свои съученици в спор помежду им.

Детето се прибрало вкъщи и било видимо потиснато. Родителите не си дали сметка какво става, защото момчето не споделило. За случката разбрали няколко дни след това от родител на момиченце от класа на сина им, което разказало вкъщи как всички трябвало да “накажат” съученика ѝ.

Училището е едно от елитните в града. В него учат много деца на прокурори, съобщава БНР. Вероятно затова Окръжна прокуратура Пазарджик си е дала отвод и случаят се разглежда от Апелативната прокуратура.

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross