fbpx
И аз съм човек

Приятелството е завинаги – дори и след 78 години, дори и в старческия дом

12 декември 2019

Това са Катлийн Савил и Олив Удуорд – 89-годишни дами със 78-годишно приятелство. После не ни говорете, че такова животно като женско приятелство няма. За тях ни разказва BBC East Midlands, а ние оставаме силно впечатлени от бодрия дух на двете приятелки, които решават да се преместят в дом за възрастни хора и да прекарат последните си дни заедно.

Запознават се като ученички, когато са на 11 години. Приятелството им избухнало веднага покрай игрите и закачките с момчетата. Катлийн и Олив са най-добри приятелки от 1941 г.!

Госпожа Савил смята, че ключът към дългото им приятелство е в това, че нито една от двете не обичала скандалите. "Знаехме, че ще сме приятелки завинаги от мига, в който се срещнахме. Тя означава много за мен. Ако Олив тръгне някъде първа, винаги се връща за мен", добавя Катлийн. "Ще сме приятелки и в рая."

Двете винаги са живели на не повече от 10 минути една от друга. А Олив се е преместила при приятелката си в дома за възрастни хора съвсем скоро. Тя споделя, че е била доста потисната в друг дом далече от приятелката си, а в момента е истински щастлива, че двете могат да са заедно по цял ден всеки ден.

"Ако съм нещастна или имам проблем, знам, че просто трябва да отида при Катлийн и веднага ще се разсмея", казва Олив.

Попитана какъв съвет би дала на хората, които искат да имат такова дългогодишно приятелство като тяхното госпожа Савил казва: "Отидете и вижте приятелите си. Не чакайте винаги те да ви търсят. Все пак за тангото са необходими двама."

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross