fbpx
Новини

Препоръчваме ви: "Broadchurch"

15 май 2016

Тази неделя ще ви представим първият сезон на "Broadchurch" -  криминален сериал в най-добрите британски традиции. Както ще забележите с времето, вашата списвачка има особена слабост към криминалните сериали и приема предложения с отворени обятия.

Та, да се върнем на "Broadchurch".  Всичко започва, разбира се, в малко, спокойно градче, където най-тежкото провинение за последните 10 години вероятно е кражбата на пакетче бадеми от локалния супермаркет. Насред малки улички, велосипеди, саксийки с цветя и ведри усмивки, се подготвя ужасяващо престъпление . Още в първия епизод, за ваша радост и удовлетворение, сте завлечени в поредица от смърт, драма, лъжи и много скрити, семейни истории, затова си пригответе сладоледи, малки сандвичи с шунка, вино и часове свободно време. Спокойствието на градчето е изгубено завинаги и злото, което се е спотайвало зад вратите на китните къщички, подава глава.

Както във всеки криминален сериал, имаме разследване - затова, разбира се, имаме и разследващи . От една страна, това е местният детектив Ели Милър - позната и приятелка на целия град, влюбена в работата си и семейството, която в никакъв случай не може да бъде наречена секси. С други думи - завършеният образ на "обикновеното". Срещу нея застава изпратеният "отгоре" Алек Харди - топ детектив с кисела физиономия, високомерно държание, ненавист към малките градчета и много тайни.

Освен прекрасната криминална интрига, режисьорите на сериала са изваяли редица изключително реалистични и интересни образи, които, поставени в непривична ситуация, реагират естествено и много често неприемливо, та не ги жалете и се възмущавайте от сърце.

Гледайте, предполагайте, вълнувайте се - така или иначе няма да познаете кой е убиецът, а аз понякога си мисля, че англичаните са ни пратени от небесата, за да ни дадат удоволствието от великата си криминална традиция.

"Broadchurch" е наглед скромен сериал, но скромността му е привидна. Замислен великолепно, той развива забележителни образи, прикрити зад обикновени якета и обикновени лица. И една истински увлекателна история.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross