fbpx
И аз съм човек

Препоръчваме ви: Рафтинг

18 май 2016
рафтинг

Едно ще ви кажа - след като аз мога, всеки от вас може!

39 години, 3 деца, 4 операции на коляното, съсипана нервна система, умора и доста често апатия от живота. Вечер, гледам разни неща на картинка или в интернет и си викам "Къде ще тръгна аз, моля ти се, да се кикерча по лодки, да се мокря, да пътувам - па натам, па обратно, да оставям децата. Изобщо, къде съм тръгнала, клета аз?

Този вътрешен монолог би трябвало да е познат на повечето родители, защото съм сигурна, че има стотици майки и бащи, които скокват в събота сутрин в осем, яхват колелата и отпрашват за Дубровник, строили децата в малка, но идеална велосипедна линия след тях.

Аз, уви, не се обръщам към тях. Обръщам се към вас, изнурени, изтощени същества, които мечтаете да полегнете някъде и само тишината да ви е покров! Повярвайте на друга една изнурена, съсипана майка, че рафтингът е тъкмо и точно за вас. "Защо", ще попитате вие.

Първо, защото е страшно красиво и релаксиращо. Не можете да си представите как ще ви подействат прекрасните зелени гори на дефилето, огромните надвиснали скали над блестящата вода. И най-вече, да, водата, която ще тече през повечето време бавно под лодката и ще успокои изтерзаното ви съзнание. Минутите, през които ще седите и ще съзерцавате бавно движещата се красота около вас, са незаменими.

Второ, защото е

рафтингът е доста мързелива работа.

Седиш, гребеш от време на време, зяпаш и си приказваш. Дори можеш и цигара да изпушиш.

Трето, защото все пак гребеш малко и се раздвижваш, но, слава Богу, не влизаш в ролята на олимпийски състезател по академично гребане, а усилието е колкото да усетиш кръвта си в обращение.

Четвърто, защото докато лодката върви, има по някой бързей и е адски вълнуващо. Няма да ви заблуждавам - ако идете на Струма, не си представяйте как бесни вълни ви подхвърлят и потапят. Идете ли през по-спокойната част от годината, ще имате тук там по някое разклащане и весело забързване, но повечето време е почивка, красота и разнообразие от адското ви ежедневие.

Пето, защото не ви трябва никаква физическа или каквато е да е подготовка. Независимо на колко години сте или колко килограма, рафтингът е чудесен начин да си изкарате добре. Екипировка и указания ще ви дадат на място.

Бих ви дала и напътствия с кого да идете, но аз съм късметлийка, която има приятели с лодки, та по-скоро, бих ви препоръчала да отворите гугъл, да напишете "Рафтинг Струма" например,  и да се обадите по телефона на фирмите, които ще намерите там. Дори може да пробвате сайтовете за колективно пазаруване.

И, ако имате благородни баби, на които да оставите децата, или някоя добра детегледачка, не се колебайте. Възползвайте се и останете истински доволни от преживяното, а нищо чудно да вземете следващия път и децата с вас, ако са поотраснали.

Ето едно произволно избрано място, на което да прочетете това-онова за рафтинга, както и още една възможност.

И после не забравяйте, че чакаме снимки и описание на преживяното!!!

Елисавета Белобрадова

Съоснователка на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
cross