fbpx
Новини

Превърнете рисунката на детето в музика

5 януари 2021

Цветът в ноти, формата в музика, картината в симфония. Вече можем да чуваме цветовете и формите благодарение на платформата Unspoken Symphony, разработена от Greenwich Biosciences. Те създават специален софтуер, който засича цветовете и формите и ги предава като музикални ноти.

Проектът е вдъхновен от историята на момиче, което не може да говори, и е посветен на всички със затруднения в комуникацията или тези, които биха искали да дадат гласност на подобен проблем. Райли има синдром на Ленъкс-Гасто, туберозна склероза и тежко когнитивно увреждане. Тя никога не е говорила. Както казва баща ѝ, много е трудно да опознаеш човек, който не говори – това те кара да цениш малките неща.

Неговите думи думи, вдъхновяват изграждането на Unspoken Symphony, чиято основна цел, както казахме, е да превръща изобразителното изкуство в музика като форма на самоизразяване.

Става много лесно. Регистрирате се, снимате рисунката на детето, качвате я в сайта и получавате своя собствена уникална мелодия, проследяваща щрихите и цветовете в картината.

Чуйте какво е нарисувало детето ви!


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross