fbpx
И аз съм човек

Понякога боли така, че не се забравя

14 януари 2020

Получихме този текст от наша читателка, която предпочита да остане анонимна. Провокирана е да ни пише, след като публикувахме изповед на една жена, чийто брак преминава през турбуленцията на изневярата. Същото се е случило и с нашата читателка преди време. Историята, която ни сподели, буквално ни хвана за гърлото въпреки щастливия си край. Дори не можем да си представим как се минава през всичко това, но едно е ясно – трябва да си силен и щедър по дух, за да изскочиш от другата страна. Най-хубавото е, че въпреки живия спомен за събитията, болката успява да отшуми.


Седнах да напиша този текст след близо една седмица чудене и маене. Когато Майко Mила публикува текста за изневярата на прекрасния баща, в главата ми буквално избухна бомба. Стари рани, емоции, отново яд, гняв... Mислех, че съм забравила всичко това и съм го преглътнала, но не би...

Не съм ровила във фейсбук, в имейла му, не съм му следяла разпечатките. Не се наложи. Просто го усeщах. Не знаех коя е, макар че ми е била пред очите. Намери се кой да ми каже, но вече бяхме разделени. Синът ми беше на 9 месеца. Проблемът е, че момичето се постара да го разгласи. Отмъщение ли беше, какво беше, не знам, но се сринах.

Беше ми омръзнало да ме спират общи познати и приятели с думите „Оле, видях я тази, ама как може, та ти си 100 пъти по-хубава!!!“. Негови приятели ми повтаряха „Може ли да има такава жена и да спи с тази?!“ Обаче не ми помагаха, напротив, съсипваха ме все повече. Самочувствието ми се сгромоляса, отслабнах с 25 кг и потърсих утеха в алкохола и разни мимолетни връзки.

Бивша спортистка съм, с атрактивна визия и много ухажори, до ден днешен снимам фотосесии и реклами, а се чувствах смазана. Всеки път ми се пълнеха очите със сълзи, когато чуех отстрани „Коя е тя, как се казва?“, а отговора ВИНАГИ беше: „Т’ва е Х., мъжът ѝ я заразя наскоро заради друга.“

Влязох в следващата си връзка, която беше абсолютен погром. Нямаше как без психолог да се оправят нещата. Минаха около две години, когато се събрахме отново. С дълга предистория, извинения и обяснения.

Истината е, че той е коренно различен човек. Винаги и абсолютно винаги е бил добър баща, но мен това не ме интересуваше. Имам нужда от добър съпруг до себе си и добър баща за детето си. В момента имам и двете, но имаше период, в който нямах нищо.

Момичето ме намери, след като се събрахме. Държеше да ми каже (или да се похвали, така и не разбрах), че връзката им е започнала по време на моята бременност - ей така, да съм си знаела. Само че пред нея не застана онази смачкана женица и не постигна очаквания резултат. Осведомих я, че ако я гони носталгията мога да ѝ отстъпя моето място, но то върви с ипотечен кредит, издръжка и гледане на детето 15 дни в месеца. Ако иска да заповяда. Споделих с мъжа си за срещата. И този път не ме заболя. Вече ме боля достатъчно.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross