fbpx
И аз съм човек

Питайте Рада Наследникова. Тя е тук, за да ни помогне.

28 юли 2016

Когато започнахме проекта Майко Мила, си казахме, че е време някой да направи нещо за майките, което истински да им помогне да живеят по-качествен живот, да имат по-устойчив вътрешен свят и да намерят своята истина за себе си, без да се срамуват или страхуват.

Вие много ни помагате, когато ни изпращате текстовете си. По примера на Дарина Донкова и нейният текст "За ревящото бебе и други демони", ни показвате колко ви е трудно.

Майчинството е изключително важна част от живота на жената, но все пак е само част, а жената представлява сбор от хиляди емоции, преживявания, спомени, травми, щастливи моменти и лично познание.

И така, лека полека, стигнахме до една от основните цели на Майко Мила - да говорим и коментираме психическото здраве на жената, независимо дали това е жена, която успешно е станала майка, или е преживяла травмите на спонтанния аборт, или е преживяла нещо друго, което я е разтърсило, променило, объркало, натъжило или всичко от изброеното. Освен това, Майко Мила е сайт и за жените, живеещи с нежеланието или невъзможността да станат майки.

Ние вярваме, че майката - настоящата, бъдещата, неосъществената, нереализираната - има право на опора, утеха и помощ. Вярваме, че всяка жена има. Затова сме тук - да насърчаваме жените да се смеят, да си поплакват и да споделят една с друга, дори да се карат помежду си по пътя на себеоткриването.

С развитието на сайта се запознахме със стотици жени. Някои търсят информация, други - забавление, трети - утеха, че не са сами в проблемите си. Благодарение на вашите думи и коментари, разбрахме на колко много жени са самотни, изморени, подценявани, неразбрани, объркани, недоспали или нещастни, и въпреки това продължават да се грижат за децата и семействата си, често подценявайки собственото си психическо здраве.

И тогава, с най-искрени чувства, решихме, че искаме да дадем мъничкия си принос към каузата за едно по-щастливо и уравновесено съществуване на жената.

И, ето - днес ви представяме Рада Наследникова. Тя е клиничен психолог и аналитичен психотерапевт с 14 години стаж в индивидуалното и групово консултиране и психотерапия. Има опит в работата с жени с психогенни репродуктивни проблеми, постродилна депресия, както и жени, преживели насилие.

Участва в различни форуми и инициативи, свързани с правата на жените, както и в множество инициативи, свързани с работата с уязвими групи и човешки права. Регистриран психотерапевт към Българската асоциация по психотерапия (Рег.N 046) и член на Българското психоаналитично общество.

Рада е тук, за да ви помогне, ако имате нужда от нея. Когато сте объркани, изтощени и нещастни и няма кого да попитате защо е така или какво можете да направите, пишете ѝ на имейл psychologist.maikomila@gmail.com и тя ще се постарае да ви отговори и да ви помогне. Освен това, ще се включи с материали по основни проблеми, с които се сблъскват жените.

Далеч сме от мисълта, че можем да направим вълшебство със съвет по електронната поща, но е добре да започнем отнякъде. Надяваме се инициативата ни да се разрасне и с времето да успеем привлечем повече специалисти, които да помагат на жени в нужда.

Не подценявайте трудностите, пред които сте изправени. Не се страхувайте да признаете, че сте безпомощни напук на всички приказки "Стягай се", "Стига си мрънкала", "Ти какво си очаквала?" и любимото ни мотивационно обръщение - "Еми, майка не се става лесно".

Пазете се и се съхранявайте в името на собственото си добруване и добруването на децата ви, които имат нужда от спокойни, доволни и психически устойчиви и здрави майки. А ние от Майко Мила ще се опитваме да помогнем това да се случва на колкото се може повече жени.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross