fbpx
Новини

Пандемията се отразява на психиката на една трета от децата

12 февруари 2021

Почти една трета от децата в Германия страдат от психични проблеми, преди да е изтекла година от началото на пандемията от Covid-19, съобщи ДПА, цитирани от dariknews.bg.

Втората оценка в рамките на изследването COPSY на университетския медицински център Хамбург-Епендорф показва, че страхът и тревожността се увеличават и все по-често се наблюдават симптоми на депресия и психосоматични оплаквания.

Качеството на живота на децата в Германия, която остава вече месеци под карантина със затворени училища, се влоши много, заяви ръководителят на изследването Улрике Равенс Зиберер.

За проучването от средата на декември до средата на януари над 1000 деца и тийнейджъри са попълнили въпросници в интернет. Обхванати са деца на възраст от 7 до 17 години.

Децата от семейства в неравностойно положение или на мигранти са под особено силно психическо напрежение.

"Резултатите ни още веднъж потвърждават, че който е бил в добра форма преди пандемията и е чувствал безопасност и подкрепа в семейството, ще премине добре през нея", казва Равенс-Зибергер.

Тя призова за по-надеждни концепции за подкрепа на децата от рискови семейства, както и училищата да останат в пряк контакт с учениците, докато обучението е дистанционно.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross