fbpx
И аз съм човек

Отзиви на потребители, ако родителството се поръчваше онлайн

16 август 2020

Ако бременността, раждането и другите първи сблъсъци с родителската реалност бяха продукти, със сигурност биха получили извънредно ниска оценка от клиентите. Или поне така пише Шанън Къртин в The New Yorker по ужасно смешен начин. Ето ги и “ревютата”:


Продукт: Бременност
Времето за доставка е неоправдано дълго.
Първо, опитвах се да поръчам това бебе шест месеца, преди най-накрая да получа код за потвърждение. Това беше доста изнервящо, като се има предвид, че лекотата, с която се случва процесът, варира безразборно. Съседката ми получи потвърждението за последното си бебе абсолютно изненадващо – дори не си спомняше да е поръчвала такова. Второ, всички промоционални материали твърдят, че са необходими “девет месеца” за доставка, а това е ужасно неточно. Моето бебе дойде две седмици след очакваната дата и от болницата не се отказаха от таксата за доставка. Дори нямаше извинение за закъснението, единствено това, че “бебетата идват по техен си график”. Никога не съм имала подобни проблеми с Amazon.

Четете дребния шрифт
Опитът ми с бременността изобщо не беше блестящ. Бях в екстаз, когато пристигна потвърждението, но след това всичко тръгна надолу. Имаше доста негативни странични ефекти по време на целия процес. Гадеше ми се, бях дебела, пъпчива и страшно депресирана – просто отвратително обслужване. Искам да кажа, че плащам ужасно много пари по болници за това бебе и дори не получих така широко рекламирания “блясък”?! Чувствам се измамена. Изглежда, че тези странични ефекти са добре познати в общността, но не се дискутират достатъчно. Имайте го предвид.

Продукт: Раждане
Изстрадах раждане без медиканти и се оказах с разкъсване трета степен и това “смотано” бебе.
28 часа мъчителн болка, за да дойде това дете на света и дори един стикер не ми дадоха. Когато ми казаха, че ще съм много горда и щастлива с решението си да родя “естестено”, си помислих, че ще има някакви реални бонуси. Не. Същото бебе, което ще получите и с медикаменти, с допълнителен бонус, че чувствате как вътрешностите ви се раздират от Минотавър. Дори няма бадж за социалните мрежи или специален дизайн за регистрационния номер на колата. Не се занимавайте с това.

Цезоровото сечение е “лесно”, само ако ви харесва да ви филетират като риба.
След часове на безрезултатни контракции ми беше предложено цезарово сечение по спешност. Всичко беше много припряно, макар, за щастие, резултатът да е положителен. Година по-късно обаче торсът ми нито изглежда, нито се усеща както трябва. Честно казано, се замислям дали да се занимавам с други раждания в бъдеще. Това ми е вторият път и в двата случая преживяването на беше велико. Дори не ми предложиха купон за отстъпка след първото ми негативно ревю. Това не е правилният начин да задържиш клиентите.

Продукт: Кърмене
Ако имате късмет!
Харесва ли ви да играете на руска рулетка! Пробвайте кърменето! Идва като велика изненада, но всъщност си е вашето тяло. Сещате ли се за онези торбички от плът, които разкарвате нагоре-надолу от пубертета насам? Понякога се оказват абсолютно безполезни - ИЗНЕНАДА! 

Рекламите са подвеждащи.
Много мои приятели ми препоръчаха кърменето, като се кълняха, че това е невероятно изживяване. Но тяхното “красиво сближаване с детето” беше моята “времеемка спирала на безпокойство”. Освен това ми докара кървящи зърна. Не препоръчвам.

Продукт: Приучаване да спи
Всички упътвания за употреба са грешни.
Тъй като, очевидно, нито едно от тези бебета не идва с отбелязан номер на модела (между другото, това изключителен пропуск при производството им), купих голямо количество упътвания, надявайки се поне едно от тях да съдържа точните инструкции как да вкарам бебето си в спящ режим. Минаха 14 месеца и все още не съм успяла да го програмирам така, че да спи както трябва. Опитах всичко. Това е някаква специфика на модела или моето е дефектно? Така или иначе, нито едно ръководство не работи, така че не си харчете парите. 

Продукт: Свикване на гърне
Точно толкова зле е, колкото си го представяте. Без изключения.
Казаха ми, че има времеви прозорец, в който това може да се случи бързо, качествено и относително чисто. Такъв прозорец не съществува. Има само една стая - дневната, която сега е покрита с хавлии и смърди на обор.

Не опитвайте, докато сте бременна.
Според рекламите приучаването на гърне е абсолютно безопасна дейност, с която може да се заемете, докато сте бременна. Не съм съгласна. Месеци наред обмислях всякакви сценарии с първото си дете, точно преди да се роди сестра му, за да избегна смяната на два броя памперси. Кофти план. В мига, в който се появи второто дете, първото незабавно се върна към първоначалните си настройки и нито една от промените не беше запазена. Изключително фрустриращо, а и ми струваше доста допълнително пране.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross