fbpx
Новини

Обявяват национална грипна епидемия

23 януари 2020

До броени дни ще бъде обявена грипна епидемия в цялата страна. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНТ.

Отменят се плановите операции и свижданията в болниците, преустановяват се женските и детските консултации. В няколко града у нас учениците вече са в грипна ваканция. Общините с извънредни мерки срещу грипа към момента са Дупница, Сапарева баня, Сопот, Карлово, Куклен, Карнобат, Сунгурларе и област Монтана. Такива скоро вероятно ще бъдат обявени и в Бургас, Сливен, Пловдив, Кюстендил и Хасково. Децата и младежите са с висока заболеваемост и отсъствията от детски заведения и училища са изключително много.

Двата щама, които циркулират в страната, са този на т.нар. свински грип и на грипния вирус "Канзас". Само за два дни "Канзас" е успял да зарази повече хора, отколкото свинският грип от началото на епидемията.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross