fbpx
Новини

Обсъжда се удължаване на учебната година

25 ноември 2020

На пресконференция на министъра на образованието днес беше обявено, че се обсъжда идеята за удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас.

При вземане на такова решение срокът, с който ще бъде продължена, е две седмици. Кирил Вълчев посочи, че това може да се случи по линия на т. нар. "проектни седмици" – това са допълнителни дни, които се включват към традиционните 14 учебни седмици.

Това обикновено е седмица, която е предвидена за екскурзии, проекти, работа по интереси и т.н. Възможно е училищата да вземат тази седмица сега – по време на преустановяването на присъственото учене, и да се добавят към нея още две седмици, а може да я оставят и за края на учебната година.

"Тоест, ако училищата решат в следващите седмици да провеждат дейности по интереси, проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, могат да отложат учебните седмици за юни. Ако ги оставят за края на годината, могат и екскурзии да организират включително", посочи Вълчев, цитиран от Дневник.

За децата от 1 до 6 клас може да се помисли за две седмици през юни, за по-големите ученици не е редно да се навлиза с учене през юли, добавя министърът.

Педагогическите съвети на всяко училище ще вземат самостоятелно решение кога е най-удачно да се ползва тази проектоседмица.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross