fbpx
В двойката

Обръщение към системния администратор, когато ти е съпруг

2 май 2020

Това е едно почти любовно обяснение, когато съпругът ти е системен администратор и сте се озовали във вихъра на извънредното положение. Милена Спасова ни го споделя.


Когато си в карантина, главата ти е изпушила от лекции, писане на курсови работи, редова работа с ученици и учители, и даже не можеш да се скараш с мъжа си, както трябва, защото децата непрекъснато са си вкъщи, ти се налага да използваш креативни методи за справяне със стреса. Едновременно с това трябва да овладееш най-спешните ангажименти, които всячески се опитваш да прехвърлиш на онзи човек, който в болест и здраве и т.н. се е врекъл да ти бъде верен, но странно защо това никога не се отнася до домакинските задължения.

Искам да споделя с всички обръщението ми към него в една сутрин от извънредното положение. Важно е да се спомене, че той е системен администратор, който в момента се дипломира в някакви вече неразбираеми за мен компютърни езици, звучащи ми на моменти извънземно – аз все пак съм си прост училищен психолог, какво разбирам от тези неща…

Бележка:

„Мило, благодаря ти, че вчера пое администрацията на кухненския панел имам само два булетпойнта:
• Триенето на кеша на браузъра (миенето на чиниите) трябва да става поне по веднъж на ден, защото се пълни и затруднява сърфирането (децата няма в какво да си сложат супа);

• Изчистването на рисайкъл бина (изхвърлянето на кофата) можеш да го правиш на излизане, защото ботовете (котката) вече се опитват да влязат в системата и от там (разхвърля боклуци, когато е гладна). Обичам те! Рипортът на сървъра (сексът) си остава в 23:30, дотогава би трябвало да съм направила архива на данните (да съм приспала децата).”

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross