fbpx
И аз съм човек

Обръщение от Майко Мила! за 8-ми март!

7 март 2018

Здравейте, жени от всички краища на Интернета! Днес, както сигурно сте усетили по миризмата на фрезии и карамфили, е любимият ни празник 8 март – ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

На нас двете ни е много международно!

По случай 8 март искаме да ви кажем няколко важни неща извън обичайните речи:

Първо. Поддържайте се здрави. Това означава да си запишете ей сега час за гинеколог, час за мамолог и всякакви други часове за всевъзможни специалисти. Превенцията е най-добрата защита от болести, а както всички знаем – да си болен е изключително гадно. Затова – грижете се за здравето си, заради себе си, заради децата си и заради всички, които обичате.

Второ. Уважавайте се. Защото няма как да ви уважават, ако вие самите се подценявате. Усетите ли нотки на подценяване и обезценяване на вашата личност, постижения и мечти – протестирайте. Изисквайте уважение от хората и ако не го получите – теглете им една майна.

Трето. Работете. Работата дава независимост, пари, възможности и осигурява по-спокойно бъдеще и старини, а не бъдеще, обречено на мизерия и нещастие.

Четвърто. Забавлявайте се. Защото животът си минава в безсмислено пране, събиране на чорапи, бърсане на прах под леглото и докато се обърнете – вече няма да имате сили за излезете за по едно вино, ще гледате турски сериали и ще миришете на мусака. Затова – вдигнете телефона СЕГА, звъннете на няколко приятелки и отивайте на бар, кино, цирк, галерия, на шопинг, или каквото и да е, само да е навън, с хора, с които да обсъждате интересни неща, да ядете вкусни неща, да пиете питиета, да се смеете, след това да правите секс, да се наспите и въобще – ЖИВЕЙТЕ ГО ТОЯ ЖИВОТ.

И пето. Ако сте жертва на насилие - бягайте. Не стойте, не се връщайте, защото това никога няма да спре. Знайте, че вие не сте виновна! Потърсете помощ, а ако не знаете откъде да я получите - пишете ни на нас или звъннете на Горещата линия за пострадали от насилие – 0800 1 8676 ; 02 981 76 86

Честит 8 март, а също и 9 март, 10 март и всеки оставащ от живота ни ден!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross