fbpx
Новини

Нужда от дрехи и обувки в центъра за бездомни хора в София

4 януари 2020

Ако отминалите празници – с дежурните си кампании и леко пластмасово добротворческо настроение – не са изчерпали капацитета ви за добрини, сега с чисто сърце може да свършите една такава. Или по-скоро без много усилия да направите нещо полезно за друг, което ще улесни неимоверно живота му.

Как: събирате де що имате дрехи и обувки, които се търкалят в някой ъгъл на гардероби, ракли, под леглата или където и да си държите дрехите, и ги носите в Кризисния център за настаняване на бездомни хора в София.

Къде: центърът се намира в Захарна фабрика, бл. 51А.

Кога: всеки ден, по всяко време. В момента институцията работи с увеличено работно време заради студените дни и на практика дарения се приемат 24 часа 7 дни в седмицата. А иначе официалното работно време за прием на бездомни хора е от 18:00 до 10:00 от 1 декември до 31 март, като капацитетът е 170 души.

Защо: защото е студено. Макар зимата засега да не се е озъбила, както си знае, ако си на улицата с неподходящо, прокъсано облекло, никак няма да ти е добре. Едва ли можем да предположим какво означават чифт топли, здрави обувки или един топъл пуловер за хората, които прекарват живота си на улицата. При всички положения необходимостта от тях е много по-голяма, отколкото например от храна, както казва директорът на Центъра Пепи Джуренов пред БНР.

А ето това са телефоните в блока, на директора и на дежурния за обход:
Телефон на директора: 088 827 9249
Телефон в бл. 51А: 0889 755 478
Телефон на дежурен за обход: 0889 095 417

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross